Tampa Bay v úvodu 2. kola play off NHL nezaváhala

Hokejisté Tampy Bay vkročili bez zaváhání do druhého kola vyřazovací části zámořské NHL. V úvodním utkání porazili v semifinále Východní konference Montreal 4:0. Ruský brankář Chabibulin vychytal v šestém zápase letošního play off už čtvrté čisté konto - tentokrát zasahoval jedenadvacetkrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Gólman floridského celku je ve vyřazovací fázi soutěže takřka neprůstřelný. Drží si skvělý průměr 0,66 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má přes 97 procent. Nejdůležitějšími hráči domácích Lightning pak byli rodáci z kanadské provincie Quebec, jejímž největším městem je právě Montreal. Vincent Lecavalier vstřelil své první dvě branky ve Stanley Cupu vůbec a u další asistoval. Jeho kolega Martin St. Louis zase nabil ve třech případech na gólové trefy spoluhráčům.

Hokejisté, kteří v dětství obdivovali Habs, se tak přičinili o porážku nejslavnějšího týmu NHL. Tampě nahrál i statický výkon Montrealu, hosté navíc kupili jednu chybu na druhou. Trenér Claude Julien pak po čtvrté brance stáhl z branky Joseho Theodora, který z 28 střel pustil čtyři góly.

Výsledky:

Východní konference:

Tampa Bay - Montreal 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky: 37. a 44. Lecavalier, 23. Fedotěnko, 48. Afanasenkov. Střely na branku: 34:21. Diváci: 18.904. Stav série: 1:0.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme