Tandem Sýkora-Eliáš už v NHL asi neuvidíme

Česká hokejová dvojice Petr Sýkora, Patrik Eliáš, která v roce 2000 zařídila týmu New Jersey Devils Stanleyův pohár, se rozpadla. Vedení Ďáblů totiž pětadvacetiletého Sýkoru vyměnilo do Anaheimu. Součástí rozsáhlé transakce sedmi hráčů jsou mimo jiných i obránce Oleg Tverdovskij nebo levé křídlo Jeff Friesen - ti přestupují opačným směrem. Ani Patrik Eliáš nemá budoucnost v New Jersey jistou. V nejbližší době ho totiž čeká vyjednávání o nové smlouvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora

Petr Sýkora | Foto: Hráči NHL

New Jersey poslali spolu se Sýkorou do Anaheimu obránce Mika Commodoreho, brankáře J. F. Damphousse a devatenáctiletého slovenského útočníka Igora Pohanku. Opačným směrem putovali ruský bek Oleg Tverdovskij, levé křídlo Jeff Friesen a další útočník Maxim Balmočnych. Tento rozsáhlý obchod potvrdil, že Devils pokračují v zásadní obměně kádru. Ta začala březnovým odchodem Jasona Arnotta a Randyho McKaye do Dallasu a v minulých dnech pokračovala přestupem českého útočníka Roberta Holíka do New Yorku Rangers. Plzeňský rodák Sýkora byl loni čtvrtý v kanadském bodování NHL s 81 body za 35 branek a 46 asistencí. V uplynulé sezóně se mu však povedlo vstřelit jen 21 gólů a na 27 přihrát. V únoru byl členem českého olympijského výběru v Salt Lake City, je mistrem světa z roku 1999, o rok dříve získal bronz.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme