Telekom skončil se sponzorováním cyklistického T-Mobile Teamu

S okamžitou platností se své působení ve světě cyklistiky rozhodla ukončit německá společnost Telekom. O sponzora T-Mobile tak přišla stejnojmenná špičková stáj. Důvodem rozhodnutí jsou stále nové dopingové skandály ve vrcholové cyklistice i konkrétně v tomto týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistika, peloton

Cyklistika, peloton | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Asi 260 milionů eur "napumpoval" Telekom v průběhu 17 let do čím dál tím zdiskreditovanějšího sportovního odvětví. Stáj se díky Bjarnemu Riisovi a Janu Ullrichovi dočkala dvou triumfů na Tour de France. Teď ale vedení koncernu došla trpělivost.

Poslední kapkou bylo rozsáhlé doznání cyklisty Patrika Sinkewitze o dopingových praktikách v celku, který Telekom, resp. T-Mobile sponzoroval. Špičkovou stáj postihla v průběhu posledních hodin ještě další pohroma, když jí sportovní výbavu nadále odmítla poskytovat firma Adidas.

"Zánik celku s profesionální licencí do roku 2010 to ale zatím znamenat nebude," přislíbil jeho americký manažer Bob Stapleton.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme