131. hráčka světa udivuje Roland Garros: Podorská postoupila z kvalifikace až do semifinále turnaje

Argentinská tenistka Nadia Podoroská, které patří až 131. místo ve světovém žebříčku, porazila v úvodním čtvrtfinále Roland Garros senzačně 6:2, 6:4 třetí nasazenou Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Třiadvacetiletá rodačka z Rosaria se stala první hráčkou v takzvané open éře od roku 1968, jež na pařížském grandslamu postoupila z kvalifikace až do semifinále.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadia Podorská

Nadia Podorská | Zdroj: Reuters

Podoroská, která v nedělním osmifinále vyřadila Barboru Krejčíkovou, vyhrála v Paříži v součtu s kvalifikací už osmý zápas za sebou.

Jízda Krejčíkové na Roland Garros končí, v osmifinále nestačila na soupeřku z Argentiny

Číst článek

Na French Open přitom hrála předtím jen jednou a vypadla v 1. kole kvalifikace, v hlavní soutěži grandslamu absolvovala až dosud jen jeden zápas na US Open v roce 2016.

„Je pro mě těžké mluvit takto hned po zápase, ale děkuju všem za podporu. Jsem moc šťastná. Během karantény jsme odvedli s trenéry velmi dobrou práci, proto jsem dnes tady,“ uvedla v rozhovoru na dvorci tenistka ukrajinského původu, jež v zápase proti favorizované Svitolinové předvedla účinný mix tvrdých úderů s kraťasy.

Může se psát historie

V semifinále se Podoroská utká s vítězkou úterního duelu mezi Polkou Igou Šwiatekovou a Italkou Martinou Trevisanovou, jež také v Paříži absolvovala kvalifikaci. Pokud Podoroskou Trevisanová napodobí, bude jisté, že poprvé v open éře bude hrát kvalifikantka finále grandslamu.

Pátá hráčka světového žebříčku Svitolinová se vítězstvím v generálce na Roland Garros ve Štrasburku pasovala do role jedné z favoritek na zisk pařížského titulu, místo toho ale potřetí v kariéře vypadla na French Open ve čtvrtfinále.

V zápase proti argentinské outsiderce vyhrála pouze jediný game při svém servisu z devíti a po 80 minutách při třetím mečbolu nestačila na umístěný křížný forhend soupeřky.

V posledním osmifinále ženské dvouhry, jež se v pondělí nestihlo odehrát kvůli dešti, dnes zdolala Američanka Danielle Collinsová ve vyrovnaném souboji 6:4, 4:6, 6:4 Tunisanku Ons Džabúrovou.

Šestadvacetiletá Collinsová se ve svém prvním čtvrtfinále Roland Garros v kariéře ve středu utká s krajankou Sofií Keninovou. Vítězka tohoto duelu se utká o finále s lepší ze zápasu Petra Kvitová - Laura Siegemundová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme