Agassi mě hodně inspiruje, okamžitě jsme si sedli. Djokoviće čeká první zápas pod novým koučem

Po návratu Petry Kvitové přichystá grandslamový turnaj Roland Garros další celosvětově sledovanou událost. První zápas pod novým koučem Agassim odehraje v Paříži loňský vítěz Srb Novak Djoković, do turnaje ale tentokrát nevstupuje jako největší favorit.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković a Andre Agassi na jednom z prvních společných tréninků.

Novak Djoković a Andre Agassi na jednom z prvních společných tréninků. | Zdroj: Reuters

Podruhé v této sezoně dorazil Novak Djoković na grandslamový turnaj jako obhájce titulu. V Melbourne na začátku roku vypadl už ve druhém kole, teď v Paříži má šanci předvést, že platí to co dřív, a že si v této roli ví rady.

„Vítězství na Roland Garros 2016 patří k největším momentům mé kariéry. Dorazit jako obhájce titulu je jiné, ale za ty roky už jsem s tím naučil pracovat," říká Novak Djoković, který dokázal třikrát obhájit titul v Melbourne a jednou ve Wimbledonu.

To všechno ale platilo v době, kdy na okruhu dominoval, kdy vyhrával dlouhé série zápasů, kdy také získal většinu ze svých 12 grandslamových titulů.

Jenže i na dokonalého tenistu přišly těžší časy, zdravotní i osobní problémy, častější porážky dost pravděpodobně související s menší hladovostí po dalších výhrách a rekordech. „Bojoval jsem sám se sebou. Se svým týmem jsem byl deset let, ale cítili jsme, že potřebujeme jít každý svou cestou."

Nyní poskládal nový tým a trenérem je muž, který kdysi také úspěšně bojoval se ztrátou motivace. Američan Andre Agassi.

„Začalo to tak, když jsem mu chtěl poděkovat, jak pozitivně o mně mluvil do médií. I v době, kdy jsem slýchal hodně kritiky ze všech stran patřil k malé skupině lidí, kteří se mě zastávali. Nakonec z toho byl dlouhý rozhovor a po pár týdnech jsme se dohodli na profesionální spolupráci," vysvětluje bývalá světová jednička.

V areálu Rolanda Garrose už si oba párkrát zatrénovali, prý si okamžitě porozuměli, jako by se znali dlouhou dobu. „Večer jsme si dlouho povídali. Andre mě hodně inspiruje a rychle jsme si sedli. Ví, jaké to je vyhrávat grandslamové turnaje, být světovou jedničkou, čelit všem těm výzvám. To jsem potřeboval."

Dnes se pokusí společně zvítězit, i když to hlavní musí pochopitelně předvést na kurtu Srb Novak Djoković v duelu se Španělem Marcelem Granollersem.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme