Tenistka Agnieszka Radwaňská ukončila kariéru, na kurtech končí kvůli zranění

Polská hráčka se loučí se svojí tenisovou kariéru kvůli zranění. Svůj záměr oznámila na svém twitterovém profilu. Finalistku Wimbledonu z roku 2012 v posledním roce limitovaly bolesti zad.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava (Aktualizováno: 17:27 14. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agnieszka Radwaňská, svěřenkyně Martiny Navrátilové

Agnieszka Radwaňská, svěřenkyně Martiny Navrátilové | Zdroj: ČTK

Polská tenistka začala hrát na okruhu WTA v roce 2005 a jejím největším úspěchem na grandslamu je finále Wimbledonu, kde hrála v roce 2012 proti Sereně Williams.

Radwaňská vyhrála celkem 20 turnajů na okruhu WTA a mimo dvouhry nastupovala také v deblu se svou mladší sestrou Urszulou. V poslední letech ji limitovaly bolesti zad.

„Dnes, po třinácti letech hraní tenisu na nejvyšší úrovni, jsem se rozhodla ukončit svou kariéru. Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Bohužel už ale nemůžu hrát a trénovat, jak jsem byla zvyklá,“ uvedla na svém twitteru Radwaňská.

Na žebříčku WTA byla nejvýše před dvěma roky, kdy byla světovou dvojkou. V aktuálním hodnocení jí patří 75. příčka.

„Pověsila jsem raketu na hřebík, ale nepouštím úplně svět tenistu. Bude mít vždycky speciální místo v mém životě,“ vysvětluje tenistka.

Na Twitteru komentují Radwaňské prohlášení i další tenistky, včetně Češky Karolíny Plíškové. Ta napsala, že pro ní Polka byla vždycky těžkou soupeřkou a přejí jí nyní všechno nejlepší.

Dear Friends, I’d like to share one of the most important decisions of my life. Special thanks to those with me through thick & thin: my parents, my sister and my best team: David, Tom, Krzysztof, Jason, my sponsors and partners – I am always thankful for what you’ve done for me.

16:21 – 14. 11. 2018

2604 16048

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme