Allertová je v osmifinále Australian Open, čeká ji Svitolinová

Česká tenistka Denisa Allertová je poprvé v životě v osmifinále grandslamového turnaje. Ve 3. kole Australian Open porazila 6:1 a 6:4 Polku Magdu Linetteovou. V dalším kole ji čeká čtvrtá nasazená Elina Svitolinová z Ukrajiny, která po Kateřině Siniakové vyřadila patnáctiletý objev turnaje Martu Kosťukovou.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Allertova

Česká tenistka Denisa Allertová. | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Allertová, která se do hlavní soutěže dostala díky úspěchu v kvalifikaci, ani v šestém letošním zápase v Melbourne neztratila set. V úvodní sadě povolila polské soupeřce jedinou hru. Ve druhém setu sice v horku dotahovala manko brejku, ale od stavu 1:4 vyhrála pět her za sebou a zvítězila 6:4. Na Australian Open tak ještě vylepšila třetí kolo z roku 2016, což byl její dosud největší grandslamový úspěch.

V boji o postup do čtvrtfinále vyzve Allertová favorizovanou Ukrajinku Svitolinovou, která dnes porazila krajanku Kosťukovou dvakrát 6:2. Utkaly se zatím jen jednou, před dvěma lety v Dauhá vyhrála Allertová.

Australian Open:

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Edmund (Brit.) - Basilašvili (Gruz.) 7:6 (7:0), 3:6, 4:6, 6:0, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Allertová (ČR) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:4, Svitolinová (4-Ukr.) - Kosťuková (Ukr.) 6:2, 6:2, Martičová (Chorv.) - Kumkhumová (Thaj.) 6:3, 3:6, 7:5, Mertensová (Belg.) - Cornetová (Fr.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Čchan Jüng-žan, Sestini Hlaváčková (1-Tchaj-wan/ČR) - Kalašnikovová, Lepchenková (Gruz./USA) 6:0, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme