Bývalá světová jednička Murray podlehl po dlouhé třísetové bitvě De Minaurovi

Bývalý první hráč světového tenisového žebříčku Andy Murray odehrál ve čtvrtek dost možná nejlepší zápas od lednové druhé operace kyčle, ale na vítězství to nestačilo. Trojnásobný grandslamový šampion bojoval téměř tři hodiny na turnaji v Číně s Alexem de Minaurem, než s mladým Australanem prohrál 6:4, 2:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Ču-chaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray při svém možná posledním zápase

Tenista Andy Murray | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Murray se vrátil k tenisu v červnu nejprve ve čtyřhře, dvouhru si poprvé od Australian Open zahrál v srpnu v Cincinnati. Na třetí pokus se dočkal singlové výhry na okruhu ATP v úterý v Ču-chaji, když také ve třech setech porazil Američana Tennyse Sandgrena.

S dvacetiletým De Minaurem, o 12 mladším soupeřem, hrál dvě a tři čtvrtě hodiny a prohrál poté, co za stavu 4:4 v rozhodující sadě neudržel servis.

Australan, jemuž patří 31. místo v žebříčku, může v Číně získat již třetí titul v sezoně. Ve čtvrtfinále si zahraje s Chorvatem Bornou Čoričem.

Tenisový turnaj mužů v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 1 milion dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Mannarino (Fr.) - Tsitsipas (1-Řec.) 3:6, 7:5 skreč, Bautista (2-Šp.) - Andújar (Šp.) 7:5, 7:5, Čorič (4-Chorv.) - Wu Ti (Čína) 6:3, 6:3, De Minaur (7-Austr.) - A. Murray (Brit.) 4:6, 6:2, 6:4, Džumhur (Bosna) - Kwon Sun-u (Korea) 7:6 (7:3), 6:2, Seppi (It.) - Čang č'-čen (Čína) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (10:8).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme