Britský tenista Andy Murray plánuje po Wimbledonu ukončit kariéru. ‚Kyčel pořád bolí,‘ říká

Tenista Andy Murray plánuje po letošním Wimbledonu kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí ukončit aktivní kariéru. Dvojnásobný olympijský vítěz to uvedl na tiskové konferenci. Brit zároveň nevyloučil, že skončí už po Australian Open, které začíná v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray na tiskové konferenci

Britský tenista Andy Murray na tiskové konferenci | Foto: Stringer | Zdroj: Reuters

„Necítím se dobře. Už dlouho s tím bojuju, bolest trvá skoro dva roky. Dělal jsem vše, co šlo, přesto mě kyčel pořád bolí. Pořád dokážu hrát, ale ne tak jako dřív. Ta bolest je nesnesitelná, nemůžu takhle pokračovat. Proto musím ukončit kariéru. Rád bych se rozloučil ve Wimbledonu. Ale nevím, jestli to dokážu,“ uvedl bývalý svěřenec českého trenéra Ivana Lendla.

Brit zároveň nevyloučil, že kariéru ukončí hned po Australian Open. Tam v prvním kole narazí na vítěze turnaje v Dauhá Španěla Roberta Bautistu Aguta: „Je to možné. Nevím, zda dokážu takovou bolest snášet ještě čtyři nebo pět měsíců. Pořád je tu šance jít ještě na jednu operaci, která je těžší než ta první. Pokud by se však povedla, žilo by se mi určitě líp. Někteří sportovci už ji podstoupili a vrátili se. Já bych ale na ni nešel, abych se mohl vrátit,“ řekl Murray.

V roce 2013 se Murray radoval z vítězství na Wimbledonu. Povedlo se mu to jako prvnímu Britovi od roku 1936, kdy slavný turnaj opanoval Fred Perry. Murray Wimbledon vyhrál také v roce 2016. K trofejím zároveň přidal titul z US Open, vítězství v Davis Cupu či dvě olympijský zlata.

Murray je spolu s Rogerem Federerem, Novakem Djokovićem a Rafaelem Nadalem považován za člena tzv. „velké čtyřky“, která v posledních letech vládne mužskému tenisu.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme