Barbora Strýcová ani Markéta Vondroušová si třetí kolo na Roland Garros nezahrají

Barbora Strýcová podlehla domácí Alizé Cornetové ve dvou setech 6:4 a 6:1 a nezopakuje svůj nejlepší výkon z Paříže čtvrtfinále z roku 2015. Markéta Vondroušová prohrála se svou vrstevnicí Dariou Kasatkinovou 7:6 a 6:4. Svůj zápas druhého kola rozehrál už Tomáš Berdych a večer se představí i Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová při zápase druhého kola

Barbora Strýcová při zápase druhého kola | Zdroj: Reuters

V duelu plném dlouhých výměn i zkrácení za síť vedla Strýcová v prvním setu 4:2 a při podání Cornetové 40:15. Nevyužila ale ani třetí brejkbol a pak se s tím nedokázala úplně vyrovnat.

Ve zbytku utkání už získala jen jeden game. Šancí ale měla v zápasu dost, jen při servisu Francouzky 12 brejkbolů, ale proměnila pouze tři.

Strýcové se na Roland Garros daří z grandslamů nejméně. V Paříži letos při jedenáctém startu prošla teprve potřetí přes první kolo.

Vondroušová získala ve třech zápasech kvalifikace a v úvodním kole na Roland Garros osm setů v řadě a nadějně vstoupila i do souboje s Kasatkinovou, která přišla na kurt o deset minut později. Vzala jí servis a vedla 2:0, ale Ruska se postupně rozehrála a Češku dokázala zatlačit.

Vondroušová přišla o brejk, protože prohrála dvanáct míčů v řadě. Po divokém úvodu si hráčky držely podání a úvodní set rozhodl tie-break. Soupeřka v něm hrála odvážněji, Vondroušová naopak chybovala a uhrála jen bod.

Na úvod druhého setu se na Vondroušové projevila neúspěšná koncovka první sady. Dvakrát si prohrála servis a ztrácela 1:4. Na lavičce vypadala znaveně a prohmatávala si okolí levého ramene. Stihla snížit na 3:4, ale další brejk, aby si vynutila zkrácenou hru, nestihla a po své 23. nevynucené chybě zápas ztratila.

Vondroušová, letošní vítězka turnaje WTA z Bielu, má za sebou premiéru v hlavní soutěži na grandslamu a v žebříčku se posune do první osmdesátky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme