Djoković po dvou letech opět vede žebříček ATP, Nadala vyřadily problémy s břišními svaly

Novak Djoković v pondělí oficiálně vystřídal Španěla Rafaela Nadala v čele světového žebříčku. Srbský tenista znovu vede pořadí po dvou letech. Jistotu měl Djoković už ve středu, poté co Nadal kvůli problémům s břišními svaly odstoupil z turnaje Masters v Paříži.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Djoković návratem na první příčku pořadí ATP završil své znovuzrození po nucené zdravotní pauze. Po nevydařeném úvodu sezony a květnovém propadu až na 22. místo získal tituly ve Wimbledonu i na US Open a naposledy v Paříži hrál finále.

Djokovićova vítězná série končí po 22 zápasech, o titul z Paříže ho připravil Rus Chačanov

Číst článek

Po 22 výhrách jej v neděli zastavil nečekaně Rus Karen Chačanov, který je nově jedenáctým tenistou světa a slaví životní žebříčkové maximum. Djoković v pondělí v čele zahájil 224. týden v kariéře a načal své čtvrté období kralování.

„Když se ohlédnu za tím, čím jsem si prošel loni, je to fenomenální úspěch,“ řekl Djoković, jenž minulou sezonu ukončil už v červenci kvůli bolavému lokti. A pak se dlouho trápil. „Teď jsem neskonale šťastný a pyšný. Kdyby mi tohle někdo řekl před pěti měsíci... Ale víru v sebe nikdy neztrácím,“ dodal tenista, jenž bude hájit trůn od neděle na londýnském Turnaji mistrů.

V popředí ženských žebříčků se nic nezměnilo. Poslední turnajová vítězka okruhu WTA Australanka Ashleigh Bartyová si po triumfu na Elite Trophy v Ču-chaji polepšila o čtyři místa a je patnáctá.

V čele deblového pořadí zakončily sezonu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, ve dvouhře pak Rumunka Simona Halepová. Petra Kvitová je sedmá a hned za ní následuje Karolína Plíšková.

Kvitová ještě povede o víkendu v Praze české tenistky ve finále Fed Cupu proti Američankám, Plíšková se omluvila kvůli zranění.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme