Tenisové Australian Open nejspíš začne později. První grandslam sezony je naplánován až na únor

Úvodní tenisový grandslam roku Australian Open by měl kvůli přísným opatřením proti šíření koronaviru v zemi začít až 8. února, což je o tři týdny později, než byl původní plán. Uvedl to šéf turnaje v Melbourne Craig Tiley v dopise hráčům, který ve středu citovaly australské deníky The Age a Sydney Morning Herald.

Sydney Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Arénu Roda Lavera v australském Melbourne

Pohled na Arénu Roda Lavera v australském Melbourne | Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic | Zdroj: Reuters

„Chvíli to trvalo, ale skvělá zpráva je, že podle všeho budeme moct uspořádat Australian Open od 8. února,“ napsal Tiley. Všichni účastníci turnaje budou před startem muset projít dvoutýdenní karanténou, která je v Austrálii povinná.

Karolína má obrovský potenciál, můj styl trénování by jí mohl svědčit, říká nový kouč Plíškové

Číst článek

Pokud budou mít tenisté v izolaci negativní test na koronavirus, mohou během karantény trénovat. Testováni budou během 14 dnů celkem pětkrát. Mimo hotelový pokoj mohou denně strávit maximálně pět hodin.

Letos se Australian Open odehrálo ještě před nástupem koronavirové pandemie, která pak ovlivnila celou sezonu.

Obvykle druhý grandslamový turnaj roku Roland Garros se uskutečnil až jako poslední v netradičním podzimním termínu, Wimbledon byl zrušen bez náhrady a US Open se konalo v mírně okleštěné podobě. Na všech turnajích se tenisté museli smířit s pobytem v uzavřené „bublině“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme