Bere nás jako rovnocenné, cení si Murrayho české tenistky. Skot si vybírá mezi operací a Wimbledonem

Andy Murray stojí před rozhodnutím, jestli půjde na operaci bolavé kyčle co nejdřív, nebo až po Wimbledonu, na kterém se chtěl dvojnásobný olympijský šampion původně rozloučit s kariérou. Bývalou světovou jedničku oceňují i české tenistky za pomoc v boji o rovné odměny.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray při svém posledním zápase na Australian Open

Andy Murray při svém posledním zápase na Australian Open | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Pokud to měla být v Melbourne rozlučka Andyho Murrayho, byla podle britského tenisty dokonalá. Po pětisetové porážce se Španělem Robertem Bautistou mu fanoušci tleskali vestoje, hráči z obří obrazovky posílali vzkazy, byla mezi nimi i Češka Karolína Plíšková.

Poslední zápas v kariéře? Murray vypadl na Australian Open, ve Wimbledonu bude mít sochu

Číst článek

„Vždycky mě bavilo se na něj dívat, protože je to bojovník a měl neskutečné výměny. Respektuji ho i proto, že se nebál říct, že fandí ženským a sleduje naše zápasy. Vím, že je to jiný level než u mužů,“ řekla Radiožurnálu světová osmička mezi ženami.

Dvojnásobný vítěz Wimbledonu Murray ji v minulosti veřejně chválil. A taky se s ní dělil o kurt, když bylo potřeba. „V Miami měl rozehrávku a já už neměla místo, tak jsem se ho zeptala, jestli se s ním můžu podělit o kurt, a vůbec mu to nevadilo.“

Murraymu jsou vděčné i další hráčky z okruhu WTA, podle Kateřiny Siniakové byl totiž jediným top tenistou, který se jich veřejně zastával, když se mluvilo o rovných odměnách pro muže a ženy na velkých turnajích: „Hrozně si toho vážíme, že nás v tenise bere jako rovnocenné.“

Ale Andy Murray si získal respekt i jako sportovec tím, že jako první dokázal prolomit výjimečnou éru a vládu Švýcara Rogera Federera, Španěla Rafaela Nadala a Srba Novaka Djokoviće.

„V době velikánů to dlouho nemohl urvat, ale vydržel a nakonec měl dvě zlaté medaile, k tomu grandslamová vítězství, byl světovou jedničkou,“ řekla Petra Kvitová.

Zřejmě nejen ona teď bude zvědavá na rozhodnutí britského tenisty, který bude vybírat mezi několikaměsíční přestávkou s lákavou rozlučkou ve Wimbledonu, nebo mnohem dřívější operací, po které by chtěl hlavně normálně chodit, obout si boty a nasadit ponožky.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme