Strýcová s Vondroušovou si o titul v Melbourne nezahrají, v semifinále podlehly Stosurové s Čang

Barbora Strýcová s Markétou Vondroušovou nebudou hrát o grandslamový titul na Australian Open. V semifinále podlehly australsko-čínskému páru Stosurová, Čang 5:7, 6:4 a 5:7.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na letošním Australian Open

Barbora Strýcová na letošním Australian Open | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Český deblový pár vstoupil do utkání skvěle, když velmi rychle vedl 3:0, a postupně se dokázal dostat až do vedení 5:1. V osmé hře pak měly Češky celkem čtyři šance set ukončit, ale ani jednu nedokázaly využít.

Neuvěřitelný obrat: Plíšková porazila Serenu Williamsovou, míří do semifinále Australian Open

Číst článek

Naopak na druhé straně se začalo dařit Stosurové s Čang, které vyhrály čtyři hry v řadě a celý set zvládly ukončit při servisu Vondroušové druhým setbolem.

Ani ve druhém setu se českému páru nedařilo, když brzy prohrával 1:3. Následně se ale hra Češek zlepšila, postupně se na australsko-čínskou dvojici dotáhly a nakonec Strýcová zvládla set při vlastním podání ukončit v poměru 6:4 pro český pár.

Semifinále na Australian Open

Semifinálové zápasy Petry Kvitové a Karolíny Plíškové můžete sledovat online na iROZHLAS.cz

Ve třetí rozhodující sadě se rychle ujaly vedení Stosurová s Čang, které vedly už 4:1. Stejně jako v předchozím průběhu se Češky znovu dostaly do hry a srovnaly na 4:4.

To ale na australsko-čínský pár nestačilo. Při servisu Vondroušové a při svém druhém mečbolu zápas ukončil v poměru 7:5, 4:6 a 7:5.

Stosurová s Čang, které už vyřadily ve čtvrtfinále Krejčíkovou se Siniakovou, budou bojovat o titul proti Tímee Babosové a Kristině Mladenovicové.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme