Na Australian Open postupují obě sestry Plíškovy, Veselý dostal kanára a končí

Karolína Plíšková postoupila do druhého kola Australian Open. Sedmá nasazená hráčka turnaje vyřadila úspěšnou kvalifikantku Karolínu Muchovou. Postupuje i její sestry Kristýna. Po špatném výkonu se naopak hned v prvním kole mužské dvouhry s turnajem loučí Jiří Veselý.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 9:33 15. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

„Každý je trošku nervózní. Outsideři někdy dokážou zahrát super zápasy, takže jsem byla ostražitá, aby mi to neproklouzlo. Znám své kvality. Nechci snižovat její výkon, ale vím, že když budu hrát takhle dobře, nepustím ji do hry, ve které hraje dobře ona,“ řekla Radiožurnálu po první výhře na turnaji Karolína Plíšková.

Zatím se nám daří být pozitivní, pochvaluje si Plíšková tým před vstupem do Australian Open

Číst článek

Český souboj v prvním kole Australian Open trval hodinu a deset minut. Karolíně Plíškové se povedly starty obou setů, když dokázala vždy dvakrát prolomit podání o 130 místo na žebříčku hůře postavené jmenovkyně Muchové.

Sama světová osmička přitom za celý zápas čelila jedinému brejkbolu, navíc úspěšně. I proto po 70 minutách proměnila svůj druhý mečbol a postoupila do druhého kola, kde ji čeká Američanka Madison Brengleová.

„Dělala jsem strašně moc lehkých chyb a pak proti takové hráčce nejde vyhrát. Z mé strany to nebyl dobrý zápas, ona hrála dobře a byl to těžký los,“ posteskla si Karolína Muchová.

Do druhého kola postupuje také sestra Karolíny Plíškové Kristýna, která ve třech setech porazila Rusku Annu Blinkovovou. 

První set rozhodoval až tie-break, ve kterém Kristýna Plíšková vyhrála 7 míčků z devíti, v dalším dějství si ale dvakrát ztratila podání a rozhodla třetí sada. Za stavu 3:2 se lounská tenistka dostala ke třem brejkbolům a ten poslední proměnila, sama pak své podání i přes dvě šance Rusky uhlídala a po dvou hodinách proměnila svůj třetí mečbol. 

Veselý: Můj výkon byl mizerný

V turnaji dál nepokračuje Jiří Veselý, který v jednom z nejkratších zápasů programu mužské dvouhry prohrál s Američanem Ryanem Harrisonem 0:3.

„Můj výkon byl opravdu velmi mizerný. Čím víc chci, tím míň to dokážu prodat. Příprava byla dobrá, hodně kvalitní a dlouhá. Mám pocit, že čím kvalitnější mám přípravu, tím horší výkony pak předvádím,“ prohlásil po zápase Veselý.

Český reprezentant v zápase udělal 29 nevynucených chyb, dvojnásobek oproti soupeři, navíc přidal i 6 dvojchyb. V prvním setu dostal za 20 minut po jednoznačném průběhu kanára, ve druhém si dlouho držel podání, ale nezvládl koncovku.

Ve třetím dějství zápasu rychle prohrával 0:3 a ztracené podání si nedokázal vzít zpět. Za hodinu a 41 minut prohrál 0:6, 5:7 a 3:6.

Zápas prvního kola čeká v úterý ještě Kristýnu Plíškovou, jejíž soupeřkou je mladá Ruska Anna Blinkovová. 

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
R. Harrison (USA) - Veselý (ČR) 6:0, 7:5, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (7-ČR) - Muchová (ČR) 6:3, 6:2, Mertensová (12-Belg.) - Schmiedlová (SR) 6:2, 7:5, Keysová (17-USA) - Aiavaová (Austr.) 6:2, 6:2.

jpa, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme