Tenistka Kvitová znovu skončila v Melbourne po prohře s Cirsteaovou. Vypadla i Siniaková a Lehečka

Tenistka Petra Kvitová prohrála na grandslamovém Australian Open stejně jako loni se Soranou Cirsteaovou. Před rokem dvojnásobná vítězka Wimbledonu nestačila na rumunskou soupeřku v Melbourne ve druhém kole, letos s ní prohrála už v prvním dvakrát 2:6. Do druhého kola postoupili Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Tomáš Macháč, vypadli také Kateřina Siniaková a Jiří Lehečka.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 11:03 18. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová prohrála na grandslamovém Australian Open stejně jako loni se Soranou Cirsteaovou

Tenistka Petra Kvitová prohrála na grandslamovém Australian Open stejně jako loni se Soranou Cirsteaovou | Foto: Asanka Brendon Ratnayake | Zdroj: Reuters

Turnajová jednatřicítka Markéta Vondroušová, loňská stříbrná olympijská medailistka z Tokia, si poradila s domácí Priscillou Honovou 6:2 a 6:3.

Kateřině Siniakové se nepodařilo zaskočit Estonku Anett Kontaveitovou a s šestou nasazenou prohrála 2:6 a 3:6. Jiří Lehečka prohrál při své grandslamové premiéře s Bulharem Grigorem Dimitrovem 4:6, 6:4, 3:6 a 5:7.

Kvitová, kterou trápí od začátku roku problém se zápěstím, se zápas s Cirsteaovou nevydařil. Udělala 39 nevynucených chyb, nevyužila ani jeden ze dvou brejbolů a do šatny odcházela už po hodině a dvanácti minutách.

„Dneska to bylo fakt těžký psychicky i herně. Cokoliv jsem sehrála, tak mi vrátila a já neměla tolik variant a nepomohla jsem si podáním, jak bych chtěla,“ řekla zklamaná Kvitová pro Radiožurnál.

Na grandslamu prohrála finalistka Australian Open z roku 2019 Kvitová hned v prvním kole stejně jako loni ve Wimbledonu a v Melbourne poprvé o roku 2018.

Vítězka juniorky na US Open 2014 Bouzková využila příznivého losu a hráčku z kvalifikace Marinovou porazila za hodinu a čtvrt. Česká tenistka slaví při dvanáctém startu v hlavní soutěži žen na grandslamu druhou výhru v kariéře. Dosud vyhrála 1. kolo jen ve Wimbledonu v roce 2019.

Jednadvacetiletý Macháč ve třetím setu utkání s Cerúndolem prohrával 1:3, ale otočil na 5:3. Pak sice set nedopodával, ale vzápětí v dlouhém gamu znovu prorazil podání soupeře.

Ve čtvrtém setu berounský rodák odvrátil v páté hře brejkbol a čtyřmi hrami v řadě duel ukončil. O třetí kolo, čímž by si vylepšil grandslamové maximum, bude hrát s Maximem Cressym z USA.

Lehečka sebral Dimitrovovi set a v utkání dal padesát vítězných úderů, ale udělal ještě o osm chyb více.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):

Muži:
Dvouhra : 1. kolo:
Dimitrov (26:Bulh.) - Lehečka (ČR) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5, Medveděv (2-Rus.) - Laaksonen (Švýc.) 6:1, 6:4, 7:6 (7:3), Sinner (11-It.) - Sousa (Port.) 6:4, 7:5, 6:1, Gasquet (Fr.) - Humbert (29-Fr.) 3:6, 7:6 (4), 7:6 (7:3), 6:3.

Ženy:
Dvouhra : 1. kolo:
Pavljučenkovová (10-Rus.) - Bondárová (Maď.) 6:2, 6:1, Halepová (14-Rum.) - Frechová (Pol.) 6:4, 6:3, Inglisová (Austr.) - Fernandezová (23-Kan.) 6:4, 6:2, Kasatkinová (25-Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:1, Linetteová (Pol.) - Sevastovová (Lot.) 6:4, 7:5, Baptisteová (USA) - Garcíaová (Fr.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:3, Samsonovová (Rus.) - Bektasová (USA) 7:5, 6:4.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme