Po zápase na snídani. Muguruzaová s Kontaovou hrály ještě ve tři ráno, fanoušci spali na tribunách

Ve čtvrt na čtyři ráno se už možná někteří probouzejí kvůli práci, ale tenistky na Australian Open tou dobou právě dokončily zápas. Nastoupily k němu nejpozději v historii grandslamového turnaje v Melbourne, ale o takový rekord zřejmě vůbec nestály.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Garbiñe Muguruzaová a Johanna Kontaová po vyčerpávajícím zápase. Vítězce už se zavíraly oči

Garbiñe Muguruzaová a Johanna Kontaová po vyčerpávajícím zápase. Vítězce už se zavíraly oči | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Na stadionu Margaret Courtové pro sedm tisíc diváků bylo jen pár stovek lidí, když vítězná Španělka Muguruzaová v pozápasovém rozhovoru kroutila hlavou a nemohla uvěřit tomu, že i ve čtvrt na čtyři jsou ještě v hledišti nějací fanoušci.

‚Ze ztraceného setu bych neměl panikařit.‘ Berdycha nezastavil ani pomalejší start

Číst článek

A podobně jako poražená Britka Kontaová litovala, že si tak pěkný zápas návštěvníci neužili během dne. Muguruzaová vyhrála ve třech setech po dvou hodinách a 44 minutách.

„Vyvíjet fyzickou aktivitu v době, kdy se normálně spí, není pro nikoho ideální. Ale obě jsme byly na stejné lodi, musely jsme se s tím vypořádat. Byl to vlastně velmi dobrý zápas, jen škoda, že to nevidělo víc lidí,“ řekla tou dobou už dost unavená Johanna Kontaová.

V době pozápasové tiskové konference bylo kolem čtvrté hodiny ranní a Španělka Muguruzaová zrovna říkala, že asi půjde snídat. Utkání začalo půl hodinu po půlnoci, nejpozději pokud jde o zápas ženské dvouhry grandslamového turnaje v Austrálii.

"By the time Johanna Konta and Garbiñe Muguruza finished up their second-round match, it was 3:12 a.m., Melbourne time... [it] victory was possibly the best match of the Australian Open thus far, and there was no one there to see it." #AusOpen deadspin.com/no-one-was-awa…

03:20 – 18. 01. 2019

1 7

Pokud nepřekáží déšť, pořadatelé se snaží držet denních plánů, hráčkám v noci nabídli přeložení na jiný kurt, ale to na věci nic moc neměnilo, už tak prý bylo dost pozdě. 

„Věděly jsme, že když předchozí zápas Zvereva a Chardyho půjde do pátého setu, můžeme jít na kurt č. 3. Ale museli by ho vyčistit od racků a než by to udělali, byly bychom na tom stejně,“ zamyslela se Kontaová.

Berdych: Hrajeme nonstop

Kvůli lepší možnosti sledování zápasů na jiných kontinentech je stále častější, že hrají tenisté hlavně ve východní Asii a Oceánii v pozdních hodinách, večerní či noční programy jsou na grandslamech obecně hodně navštěvované, ale to nebyl ten případ. Tak pozdě v noci by se návštěvníci jen velmi těžko dostávali domů či na hotely.

„Když skončily, nebyla by tam skoro žádná pauza. Skončily někdy v půl třetí a v 11 se začíná znova, takže hrajeme nonstop“ řekl pro Radiožurnál Tomáš Berdych.

„Nejsem úplně ranní ptáče, ale pořád je lepší hrát dřív, protože pak je člověk zbitý ještě dva dny,“ politoval tenistky Tomáš Berdych, který byl při úspěšném boji o postup do osmifinále vděčný za dopolední čas, i když si rád přispí.

Na tribunách zbylo jen pár fanoušků, které přemáhala únava | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme