Strýcová je na Australian Open ve finále čtyřhry a zahraje si o svůj druhý titul z grandslamu

Tenistka Barbora Strýcová si zahraje ve čtyřhře o titul na grandslamovém Australian Open. S tchajwanskou partnerkou Sie Su-wej tvoří v Melbourne nejvýše nasazenou dvojici a v semifinále ve středu porazily české turnajové čtyřky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou 6:2 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Profimedia

Bronzová olympijská medailistka Strýcová má na dosah druhý grandslamový titul ve čtyřhře. Loni s Sie Su-wej triumfovaly na trávě ve Wimbledonu a od té doby je plzeňská rodačka s krátkou pauzou světovou deblovou jedničkou.

V úvodním více než dvanáctiminutovém gamu přišla o podání Krejčíková a Strýcová potřebovala stejně dlouhou dobu, aby brejk při svém servisu potvrdila. I podruhé v setu neudržela podání Krejčíková a Sie Su-wej úvodní sadu ukončila esem.

Pořád mám potenciál se zlepšovat, věří si Kvitová po prohře ve čtvrtfinále Australian Open

Číst článek

Strýcová a Sie Su-wej si celý zápas jistě držely servis. Výborně returnovaly a při první příležitosti se tlačily k síti. Uspět se jim dařilo i ve dlouhých gemech, samotný průběh zápasu tak byl těsnější než výsledek 6:2 a 6:3 napovídá.

„Celý zápas jsme hrály velmi aktivně, pořád se na kurtu něco dělo. Velké body jsme zahrály správně tak, jak jsme měly. Myslím, že jsme i slušně servírovaly, což nám velmi pomáhalo,“ popsala po zápase Radiožurnálu Strýcová.

Tlak Strýcové a Sie Su-wej ve druhé sadě neustála Siniaková a v poslední hře znovu Krejčíková, která při mečbolu poslal míč do autu. „Jsem nadšená, že jsme v dalším grandslamovém finále. Moc to pro mě znamená a zvláště s takovou partnerkou jako je Sie Šu-wej,“ řekla Strýcová.

„Já bych dala všechen kredit Sie Su-wej, protože hrála neskutečně, nekazila. To byl podle mě hlavní důvod, proč jsme prohrály. Má hrozný přehled a dokáže na kurtu vykouzlit neuvěřitelné věci,“ chválila soupeřku Krejčíková.

Finále čtyřhry žen je na pořadu v pátek. Soupeřkami Strýcové a Sie Su-wej budou vítězky utkání maďarsko-francouzského páru Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová s tchajwanskými sestrami Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching.

Třiatřicetiletá Strýcová může být první českou vítězkou čtyřhry na Australian Open po třech letech. V roce 2017 zde slavila triumf Lucie Šafářová ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Pro @Barbora Strycova to bude v pátečním finále #AusOpen o 🏆i přímý souboj o no1 s Mladenovicovou. Tak hodně štěstí

07:50 – 29. 01. 2020

13

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme