Krejčíková se Siniakovou vyhrály v prvním kole na Australian Open. Postoupily i Plíšková a Fruhvirtová

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zahájily cestu za titulem na Australian Open, v úvodním kole porazily norsko-americký pár Eikeriová, Harrisonová 6:2, 3:6, 6:2. Karolína Plíšková a Linda Fruhvirtová postoupily do 3. kola. Turnajová třicítka Plíšková porazila Julii Putincevovou z Kazachstánu 6:0, 7:5, sedmnáctiletá Fruhvirtová přehrála domácí tenistku Kimberly Birrellovou 6:3, 6:2 a vylepšila si grandslamové maximum.

Melbourne (Aktualizováno: 9:37 19. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Krejčíková se Siniakovou utkání zvládly za dvě hodiny a třináct minut (ilustrační foto) | Foto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia | Zdroj: Reuters

Postupuje také Marie Bouzková, která s kolumbijskou spoluhráčkou Camilou Osoriovou zdolala americkou dvojici Sophie Changová, Angela Kulikovová 6:4, 6:2.

Škoda že mi víc nefungoval servis, litovala Kvitová po vyřazení z Australian Open

Číst článek

Krejčíková se Siniakovou plní v Melbourne roli nasazených jedniček a utkání zvládly za dvě hodiny a třináct minut. O triumfu rozhodly ve druhé polovině třetího setu, kdy od stavu 2:2 získaly zbývající čtyři hry.

V další fázi mohou narazit na Lindu Fruhvirtovou, která s Američankou Alison Riskeovou-Amritrajovou vyzve gruzínsko-ruský pár Natela Dzalamidzeová, Alexandra Panovová. Vedle titulu na Australian Open budou letos Krejčíková se Siniakovou obhajovat triumfy také ve Wimbledonu a US Open.

Ve čtvrtek ještě nastoupí Markéta Vondroušová, která vyzve světovou dvojku Uns Džábirovou z Tuniska. Postoupila také Marie Bouzková, s kolumbijskou spoluhráčkou Camilou Osoriovou zdolala americkou dvojici Sophie Changová, Angela Kulikovová 6:4, 6:2.

Průběh turnaje

Třicetiletá Plíšková porazila 47. hráčku světa Putincevovou pošesté za sebou. Podařil se jí začátek, soupeřku třikrát připravila o servis a za 19 minut jí nadělila „kanára“. Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán se ve druhém setu zlepšila, otočila vývoj ze stavu 0:2 na 4:3, výhodu brejku navíc ale nevyužila.

Plíšková sice v desáté hře nevyužila dva mečboly, duel už ale do zkrácené hry nepustila a po dalším brejku za stavu 6:5 slavila postup. O čtvrté osmifinále na Australian Open se utká buď s Ruskou Varvarou Gračovovou, nebo Italkou Lucrezií Stefaniniovou.

Turnajem v Melbourne pokračuje také o třináct let mladší Fruhvirtová. Po úvodním triumfu nad Australankou Jaimee Fourlisovou si poradila i s její krajankou Birrellovou, jež dříve zdolala Estonku Kaiu Kanepiovou. V duelu odvrátila pět ze šesti brejkbolů a postoupila poprvé na grandslamu do 3. kola.

Její další soupeřkou bude buď Vondroušová, nebo Džábirová. Krejčíková se Siniakovou plní v Melbourne roli nasazených jedniček a utkání zvládly za dvě hodiny a třináct minut. O triumfu rozhodly ve druhé polovině třetího setu, kdy od stavu 2:2 získaly zbývající čtyři hry.

V daší fázi mohou narazit na Lindu Fruhvirtovou, která s Američankou Alison Riskeovou-Amritrajovou vyzve gruzínsko-ruský pár Natela Dzalamidzeová, Alexandra Panovová. Vedle titulu na Australian Open budou letos Krejčíková se Siniakovou obhajovat triumfy také ve Wimbledonu a US Open. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme