Tie-break v rozhodujícím setu. Na Australian Open už se nebudou hrát maratonské zápasy

Nedlouho po Wimbledonu zavedli také pořadatelé Australian Open tie-break v rozhodujícím setu. Organizátoři úvodního grandslamu tenisové sezony rozhodli, že se bude hrát v páté sadě u mužů a ve třetí u žen za stavu 6:6, netradičně však do deseti bodů.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer s trofejí pro vítěze Australian Open

Roger Federer s trofejí pro vítěze Australian Open | Zdroj: Reuters

Aby zabránil maratonským a nekončícím zápasům, schválil novinku nejslavnější z tenisových turnajů Wimbledon letos v říjnu. Následoval tak US Open, i když s malou úpravou. Teď se k nim přidal grandslam v Melbourne a jako jediné zůstalo bez tie-breaků v rozhodující sadě už jen pařížské Roland Garros.

‚Chtěla jsem skončit hezky a teď je ten čas.‘ Lucie Šafářová ukončí po Australian Open kariéru

Číst článek

Australian Open se bude hrát podle nového pravidla už za necelý měsíc od 14. ledna. „Věříme, že je to nejlepší řešení pro hráče i fanoušky,“ oznámil ředitel turnaje Craig Tiley. Vše prý konzultoval se současnými i bývalými hráči, tenisovými experty či televizními komentátory.

Na US Open na přelomu srpna a září přichází v rozhodujícím setu za stavu 6:6 na řadu klasický tie-break do sedmi bodů. Wimbledon zavedl zkrácenou hru až od stavu 12:12. Jen v Paříži se pokračuje klasickými gamy.

Než Wimbledon zavedl tie-break, postarali se v roce 2010 o rekord Američan John Isner a Francouz Nicolas Mahut. V prvním kole bojovali jedenáct hodin a rozhodující set skončil výsledkem 70:68.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme