Djoković porazil Paula a zahraje si v Melbourne o svůj 22. grandslamový titul. Ve finále ho čeká Tsitsipas

Srbský tenista Novak Djoković si v semifinále Australian Open bez problémů poradil s Američanem Tommym Paulem a dělí ho jedna výhra od 22. grandslamového titulu. Světová pětka porazila soupeře 7:5, 6:1 a 6:2. Ve finále Djokoviće čeká Řek Stefanos Tsitsipas, který zdolal v Melbourne v úvodním semifinále Rusa Karena Chačanova 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Video Melbourne (Aktualizováno: 12:26 27. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković neztratil proti Tommymu Paulovi opět ani set

Novak Djoković neztratil proti Tommymu Paulovi opět ani set | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

Djoković bude ve finále útočit nejen na 22. grandslamový triumf, čímž by vyrovnal Rafaela Nadala, ale zároveň na svůj desátý titul na Australian Open, čímž by v Melbourne vylepšil vlastní rekord.

Bývalá světová jednička proti Paulovi potvrdila svou historickou bilanci – v semifinále Djoković v Melbourne ještě nikdy neprohrál a vítěznou šňůru na tamní dvorci prodloužil na 26 zápasů.

O deset let mladší soupeř byl v grandslamovém semifinále poprvé v kariéře a se zkušenějším Djokovićem držel po nervózním úvodu krok jen v prvním setu. Od stavu 1:5 Američan zatlačil a vyrovnal na 5:5, pak ale opět převzal kontrolu nad zápasem čtvrtý nasazený Srb. Po dvou hodinách a 22 minutách proměnil první mečbol.

Tsitsipas podruhé ve finále

Čtyřiadvacetiletý Tsitsipas, jenž si zahrál finále Grand Slamu předloni na Roland Garros, porazil o dva roky staršího Chačanova i v šestém vzájemném utkání. Zápas mohl ukončit už ve třech setech, nedokázal ale v tie-breaku proměnit dva mečboly.

Ve čtvrté sadě už byl ale opět při svém servisu suverénní, soupeři hned v úvodu sebral podání a na čtvrtý pokus v semifinále na Australian Open uspěl. Ve věku 24 let a 170 dní je zdejším nejmladším finalistou za posledních dvanáct let. Stříbrný olympijský medailista Chačanov naopak prohrál i druhé grandslamové semifinále, vloni marně útočil na postup do finále US Open.

„Už jako dítě jsem snil o tom, že si tady zahraju finále. Teď bojuju o grandslamový titul a místo světové jedničky. Pro takové chvíle jsem tvrdě dřel,“ řekl Tsitsipas v rozhovoru na kurtu.

O první grandslamový titul se Tsitsipas se utká s Djokovićem, s nímž prohrál své jediné finále na pařížské antuce.

Semifinále mužské dvouhry na Australian Open

Tsitsipas (3-Řec.) - Chačanov (18-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4, 6:7 (6:8), 6:3, Djokovič (4-Srb.) - Paul (USA) 7:5, 6:1, 6:2.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme