Krejčíková na úvod Australian Open smetla Petkovicovou, vyhrála i Martincová. Veselý končí

Tenistka Barbora Krejčíková vstoupila do Australian Open jednoznačnou výhrou nad Němkou Andreou Petkovicovou 6:2 a 6:0. Z prvního kola postoupila při svém debutu na turnaji i Tereza Martincová, která si poradila s Lauren Davisovou z USA 7:5 a 6:2.

Melbourne (Aktualizováno: 10:42 17. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Aaron Doster | Zdroj: Reuters

Loňská vítězka Roland Garros Krejčíková vzala v první hře Němce podání a vzápětí přišla o vlastní servis. Od stavu 3:2 už netratila ani game a za pomoci 28 vítězných úderů postoupila po hodině a sedmi minutách hry.

‚Potřebuji čas na zotavení, jsem extrémně zklamaný.‘ Djoković po prohraném soudu opustil Austrálii

Číst článek

Další soupeřkou turnajové čtyřky bude Wang Si-jü z Číny, aktuálně 137. hráčka světa, jež dostala do hlavní soutěže divokou kartu.

„Myslím, že jsem dobře připravená. Vše je tak, jak má být a jsem ráda, že se mi v Sydney tak dařilo a odehrála tam hodně zápasů, které mi pomohou i tady. Dobře jsem dnes odehrála první kolo a těším se na ty další,“ řekla po výhře Krejčíková pro Radiožurnál.

Krejčíková má teoretickou šanci stát se po Australian Open světovou jedničkou dvouhry, k čemuž potřebuje postoupit minimálně do finále. Záležet bude i na výsledcích současné první hráčky žebříčku WTA, Australanky Ashleigh Bartyové a Bělorusky Aryny Sabalenkové.

Krejčíková nebo Sabalenková mají navíc šanci být za čtrnáct dnů zároveň jedničkou dvouhry i čtyřhry, což naposledy dokázala Švýcarka Martina Hingisová před 22 lety.

Martincová přes bolest

Martincová nezačala zápas s Davisovou dobře, prohrávala 0:2 a za stavu 4:5 odvrátila v maratonském gamu při podání soupeřky tři setboly.

Poté sadu získala a druhou rozhodla ziskem čtyř her v řadě. Příští soupeřkou Češky bude třicátá nasazená Camila Giorgiová z Itálie.

„Fakt jsem se potýkala s obrovskou bolestí v koleni, ale naštěstí už vím, co to je. Byla jsem z toho vyděšená. Nemůžu se zapřít do pravé nohy, ale nelimitovalo mě to při servisu a skrečovat jsem nechtěla,“ okomentovala své problémy Martincová.

Se soutěží se rozloučil Jiří Veselý, který v pondělí v Melbourne nestačil na Američana Stefana Kozlova a soupeři hrajícímu díky divoké kartě podlehl po setech 5:7, 3:6 a 4:6.

Veselý nevyužil v utkání s Kozlovem, 168. hráčem dvouhry žebříčku ATP, ani jeden ze čtyř brejkbolů. Sám ztratil v každém setu servis jednou a vypadl za dvě a půl hodiny.

Na Australian Open se mu tak dál nedaří, v prvním kole prohrál pošesté a jeho maximem jsou dvě druhá kola.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme