K titulu zbývá jediná výhra. Krejčíková se Siniakovou postoupily v Melbourne do finále čtyřhry

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily na Australian Open stejně jako loni do finále čtyřhry. Turnajové jedničky porazily v semifinále v Melbourne třetí nasazené Belgičanku Elise Mertensovou a Rusku Veroniku Kuděrmětovovou 6:2 a 6:3. V boji o svůj čtvrtý grandslamový titul a první v Austrálii se v nedělním finále střetnou s překvapením turnaje – s brazilsko-kazašským párem Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Danilinová.

Melbourne (Aktualizováno: 9:04 27. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková na Australian Open

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

Siniaková a Krejčíková loni ve finále deblu prohrály s Mertensovou, která tehdy hrála ve dvojici s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

‚Budeme jim nutit naši hru.‘ Krejčíková se Siniakovou vyhlíží na Australian Open semifinále

Číst článek

Letošní semifinále začal český pár brejkem hned v první hře utkání a první set ovládl jasně. Ve druhém sice olympijské vítězky z Tokia prohrávaly 1:3, ziskem pěti her v řadě vývoj sady otočily a z postupu se radovaly za hodinu a jedenáct minut.

„Byl to těžký zápas, ale zvládly jsme to skvěle. Dařilo se nám, hodně jsme je tlačily. Jsem moc ráda, že jsme znovu ve finále,“ řekla Kateřina Siniaková v rozhovoru pro Radiožurnál.

„S Katkou jsme se výborně doplňovaly a hrály jsme to, co jsme chtěly. Těším se na finále, bude to určitě těžké, ale věřím, že nadále budeme předvádět dobrý výkon a budeme makat na sto procent, abychom domů přivezly další trofej,“ doplnila ji Krejčíková.

Haddadová Maiaová a Danilinová vyřadily cestou do finále ve druhém kole český pár Tereza Martincová, Markéta Vondroušová. Ve druhém semifinále si poradily s turnajovými dvojkami Šuko Aojamovou, Enou Šibaharaovou z Japonska po setech 6:4, 5:7 a 6:4.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, finalistky #AusOpen
tohle nikdy neomrzí:)
Fakt je jen málo párů světa, které by měly tak dokonalý mix vlastností a tenisových dovedností.

04:26 – 27. 01. 2022

1 129

Před posledním zápasem turnaje mají tenistky třídenní volno, které může Krejčíková využít k zotavení se ze zdravotních potíží, které zapříčinily její konec v singlu. 

„Je to o kousíček lepší. Další dny budou vypadat tak, že se poradím s trenérem, s Kačkou a s její trenérkou, jak to co nejlépe naplánovat, abychom na nedělní finále byly co nejlépe připravené,“ sdělila Krejíčková.

Světová jednička čtyřhry Siniaková a dvojka Krejčíková společně vyhrály tři grandslamové tituly, dvakrát uspěly na Roland Garros (2018 a 2021) a jednou ve Wimbledonu (2018).

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou, Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 32 lety.

Jaroslav Plašil, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme