Bára nosila svačinky, na Lucku si spoluhráčky zasedly. Šafářová se Strýcovou se znají od dětství

Společně vybojovaly olympijskou medaili a teď na US Open dosáhly na grandslamové semifinále. Přitom by spolu za normálních okolností vůbec velký turnaj nehrály. Loni na hrách v Riu Barbora Strýcová zaskočila za původně nominovanou Karolínu Plíškovou, teď v létě zase nahradila zraněnou Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová a Lucie Šafářová

Barbora Strýcová a Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

„Pamatuju si, jak jsme jely na dětský turnaj a Bára vždycky měla strašně svačinek. Dojímalo mě, že měla asi šest vrstev oblečení a potom takový koš se svačinami,“ vzpomíná pro Radiožurnál se smíchem Lucie Šafářová.

Je mi to jedno, extra výhody to nemá, nelituje Plíšková ztráty postu světové jedničky

Číst článek

S Barborou Strýcovou při zranění tradiční partnerky Bethanie Mattekové-Sandsové vytvořila silnou deblovou dvojici, která se na víc zná od dětských let.

„Vždycky jsem byla ta, která rozdává svačiny, takže samozřejmě byly uherák, řízek a i okurky,“ potvrzuje Strýcová.

Ale nejenom na bohaté svačiny dnešní spoluhráčky si Lucie Šafářová pamatuje, v hlavě má také to, jak ji Barbora Strýcová a ještě další tenistka Petra Cetkovská vymýšlely naschvály. Slovy Šafářové jí „dávaly strašnou čočku“.

„V Chile jsme byly na MS do 14 let, Lucka tam byla nejmladší a my jsme si na ní s Péťou trošku zasedly. Já se jí tu teď veřejně omlouvám,“ směje se Strýcová. „Vždycky mě někde nechaly a řekly, že jdou jinam, musela jsem nosit vody,“ potvrzuje Šafářová.

Teď se omlouvá a zdá se, že jejich vztah na tenisovém kurtu to nijak nepoznamenalo. „Je klidná, hodná, taková matka Tereza. Se všema se baví. Rozumíme si jako lidi a víme o sobě skoro všechno, máme zdravou chemii,“ vypráví Barbora Strýcová.

A také proto mohou společně bojovat o grandslamový titul. „Bylo by to hrozně moc fajn, ale je to hrozně dlouhá cesta, jsou to dva těžké zápasy, ale bylo by to fajn,“ zasní se společně Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.

Dost podobné sny ale mají i další páry, třeba semifinálové soupeřky a krajanky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme