Krejčíková vyřadila Američanku a v Ostravě si zahraje semifinále, Kvitová i Martincová končí

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do semifinále turnaje Agel Open v Ostravě. Američanku Alycii Parksovou, která překvapivě vyřadila Karolínu Plíškovou či světovou sedmičku Řekyni Marii Sakkariovou, porazila 7:6, 6:3. Vítězka předchozího turnaje WTA v Tallinnu Krejčíková se utká o druhé finále za sebou s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která zdolala Petru Kvitovou 7:6, 6:4.

Ostrava (Aktualizováno: 22:42 7. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

V semifinále je po triumfu nad Američankou Caty McNallyovou světová jednička Iga Šwiateková.

Plíšková opouští turnaj v Ostravě po prvním kole, ve dvou setech ji překvapivě porazila Parksová

Číst článek

Jednadvacetiletá Polka a vítězka tří grandslamů porazila přemožitelku Karolíny Muchové dvakrát 6:4. Připsala si 59. vítězství v sezoně a deváté po sobě. V boji o finále narazí na Terezu Martincovou, nebo Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Šestadvacetiletá Krejčíková vyhrála sedmý zápas po sobě. Proti 144. hráčce světa Parksové, která se probojovala do hlavní soutěže z kvalifikace a ve čtvrtfinále turnaje WTA byla poprvé, uspěla za hodinu a 46 minut.

Jednadvacetiletá rodačka z Atlanty udělala devět dvojchyb, nepomohlo jí ani šest es.

„Taktiku nebo strategii nejde moc vymyslet. Buď eso, nebo se hraje, takže jsem ráda, že se hodně hrálo. Věřila jsem, že ve výměně budu silnější a že je důležité, aby to měla co nejtěžší, aby si míče musela uhrávat a s tím pak přicházely chyby,“ okomentovala pro Radiožurnál zápas Krejčíková.

Sada dospěla do tie-breaku, kde dramatickou koncovku zvládla lépe Krejčíková. Podařilo se jí odvrátit setbol a Parksová udělala poté za stavu 7:8 dvojchybu.

Dvojnásobné vítězce loňského Roland Garros Krejčíkové vyšel i vstup do druhé sady a ujala se vedení 2:0. Brejk ale vzápětí nepotvrdila, Parksová si vzala za stavu 1:2 pauzu, nechala si ošetřit levou nohu a vyrovnala.

Klíčový moment přišel v šesté hře, v níž Krejčíková získala další brejk a následně duel dopodávala k vítězství.

Kvitová i Martincová končí

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, která se během turnaje potýkala s nachlazením, narazila na letošní šampionku londýnského grandslamu Rybakinovou poprvé.

Soupeřce ani jednou nevzala podání a po více než dvou hodinách hry prohrála. V Ostravě se jí nepodařilo zopakovat loňskou semifinálovou účast.

V prvním setu si obě hráčky udržely servis až do zkrácené hry. V ní Kvitová nevyužila vedení 4:2 a rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán se ujala vedení.

Ve druhé sadě smazala česká tenistka sedm brejkbolů, ten osmý v sedmé hře už ale neodvrátila. Rybakinová duel dotáhla k postupu, pomohla si také 11 esy. Kvitová jich zaznamenala pět.

Do semifinále se nedostala ani Tereza Martincová, která nestačila na Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a podlehla jí 1:6, 6:4, 1:6.

Alexandrovová vyzve v sobotu světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska. Jednadvacetiletá vítězka tří grandslamů porazila Američanku dvakrát 6:4 a připsala si 59. vítězství v sezoně a deváté po sobě.s Alexandrovovou.

Lukáš Kaleta, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme