Krejčíková si o titul v Dubaji nezahraje, končí ve druhém kole. Kvitová a Vondroušová jdou dál

Česká tenistka Barbora Krejčíková loňskou finálovou účast na turnaji v Dubaji neobhájí. S Dajanou Jastremskou z Ukrajiny ve středu ve druhém kole prohrála 3:6 a 6:7. Do čtvrtfinále naopak postoupily vítězka turnaje z roku 2013 Petra Kvitová, která vyřadila druhou hráčku světa Arynu Sabalenkovou z Běloruska, a Markéta Vondroušová.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj (Aktualizováno: 17:55 16. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Problémy tenistky Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče

Problémy tenistky Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Světové trojce Krejčíkové zápas se soupeřkou, které v žebříčku patří až 146. místo, nevyšel. První set šestadvacetiletá Češka prohrála za 28 minut, a i když ve druhém vymazala ztrátu 3:5, tie-break prohrála 3:7.

Krejčíková chce i letos kombinovat dvouhru s deblem. ‚Nevidím důvod, proč něco měnit,‘ říká

Číst článek

Další soupeřkou Jastremské bude Vondroušová, která si za 54 minut poradila 6:2 a 6:0 s Varvarou Gračovovou z Ruska a zahraje si první čtvrtfinále v sezoně. Česká tenistka stejně jako Jastremská postoupila do hlavní fáze z kvalifikace. Obě už v Dubaji vyhrály pět zápasů.

Ve čtvrtfinále je i Kvitová, která porazila dvakrát 6:4 světovou dvojku Sabalenkovou a poprvé od září vyhrála dva zápasy za sebou. Finalistka turnaje z roku 2019 se ve čtvrtfinále utká s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Na turnaji ve středu dohrála také přemožitelka Krejčíkové z loňského finále Garbiňe Muguruzaová ze Španělska. Sedmá hráčka světa ve druhém kole podlehla 6:3, 4:6 a 4:6 Veronice Kuděrmětovové z Ruska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme