Krejčíková se v Indian Wells probojovala do osmifinále, s turnajem se naopak loučí Plíšková

Tenistka Barbora Krejčíková porazila v Indian Wells domácí Amandu Anisimovovou 6:2, 6:3 a v osmifinále se utká s Paulou Badosaovou ze Španělska. S turnajem se naopak nečekaně rozloučila nejvýše nasazená Karolína Plíšková, která ve třetím kole prohrála 3:6 a 5:7 s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Indian Wells (USA) (Aktualizováno: 10:56 12. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Jerry Lai | Zdroj: Reuters

Vítězka Roland Garros Krejčíková měla v utkání s Anisimovovou v obou setech výborné začátky a vždy vedla rychle 4:0. První set dohrála Češka bez problémů, ve druhém sice ztratila jednou servis a nechala Američanku snížit na 4:3, ale pak duel po sedmdesáti minutách dokončila.

Kvitová v Indian Wells podlehla Azarenkové, česká tenistka po zápase ukončila sezonu

Číst článek

Olympijská vítězka ve čtyřhře Krejčíková hraje v Indian Wells poprvé hlavní soutěž dvouhry a postupem do osmifinále by si měla znovu vylepšit žebříčkové maximum; posunout by se měla na čtvrté místo pořadí WTA. V případě titulu má šanci být světovou trojkou.

Plíšková končí

Tou je zatím Plíšková, která se proti Haddadové Maiaové nemohla ve větrných podmínkách spolehnout na svoji největší zbraň – servis.

O podání přišla v utkání se 115. hráčkou žebříčku, která se do soutěže dostala až jako náhradnice z kvalifikace, celkem osmkrát.

Ve druhé sadě si hráčky neudržely servis osmkrát v řadě. Za stavu 3:5 nenechala Plíšková soupeřku duel dopodávat. Při svém servisu měla šanci posunout sadu do tie-breaku, ale při druhém mečbolu Brazilky trefila špatně bekhend a prohrála za dvě hodiny a čtyři minuty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme