Českou bitvu na Turnaji mistryň ovládla Plíšková. Do semifinále se ale nepodívá, postoupila Muguruzaová

Dramatický zápas mezi Karolínou Plíškovou a Barborou Krejčíkovou na Turnaji mistryň rozhodl až třetí set. V jeho závěru se radovala Plíšková, která po obratu udolala svoji krajanku 0:6, 6:4 a 6:4. O postup do semifinále v mexické Guadalajaře ji připravila Španělka Garbiňe Muguruzaová díky výhře nad Estonkou Anett Kontaveitovou dvakrát 6:4.

Guadalajara (Aktualizováno: 6:37 15. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková vyhrála los a zvolila servis, ale první set se proměnil v jasnou dominanci Krejčíkové. Druhá nasazená proměnila třetí brejkbol první hry a od té doby krajanku ve výměnách rozebírala. Krejčíková uštědřila Plíškové „kanára“ za pouhých šestadvacet minut.

S nadmořskou výškou mají holky problémy, říká Navrátilová. Popsala i spolupráci s Krejčíkovou

Číst článek

Plíšková odešla do šatny a po návratu získala první game druhé sady čistou hrou. I výměny začaly být vyrovnanější, ale dva brejkboly ve třetí hře Plíšková ještě nevyužila. Vzápětí Krejčíková získala brejk na 3:2, který potvrdila při svém servisu.

V sedmé hře Plíšková v desetiminutové hře snížila na 3:4 a Krejčíková pak propadla při svém servisu. V osmém gamu věnovala servis Plíškové třemi dvojchybami, další dvě přidala o dvě hry později a Plíšková měla rázem druhý set.

Třetí set

I v rozhodujícím setu byla dlouho blíže výhře Krejčíková. Brejkbol ve čtvrté i další dva v deváté hře ale Plíšková odvrátila, a když zvýšila na 5:4, tak si v předklonu zakřičela "Pojď!" Při podání Krejčíkové si vypracovala tři mečboly, při třetím uspěla.

Krejčíková se Siniakovou zdolaly wimbledonské vítězky a na Turnaji mistryň zvládly i druhý zápas

Číst článek

Plíšková měla naději na účast v semifinále, ale k tomu potřebovala jakékoli vítězství už jisté postupující Kontaveitové, což se nestalo. Na kontě sice Plíšková měla stejně jako Muguruzaová dvě výhry a prohru, ale Španělka prošla dál díky lepšímu poměru setů.

Plíšková hraje Masters popáté v kariéře a do semifinále postoupila třikrát. Finále si ale zatím nezahrála. Poslední českou vítězkou turnaje je Petra Kvitová z roku 2011.

Pro Krejčíkovou premiérová účast ve dvouhře na Masters skončila. Ve skupině Teotihuacán nevyhrála ani jeden zápas. V Mexiku ale ještě pokračuje ve čtyřhře, v které už mají s Kateřinou Siniakovou jistý postup mezi čtyři nejlepší páry deblové soutěže.

Muguruzaová je v semifinále poprvé od svého debutu na Masters z před šesti let a hrát o finále bude s krajankou Paulou Badosaovou. Soupeřka Kontaveitové vzejde ze závěrečného utkání druhé skupiny mezi Běloruskou Arynou Sabalenkovou a Marií Sakkariovou z Řecka.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme