Deblistky Krejčíková se Siniakovou zvládly obrat a postoupily ve Wimbledonu do semifinále

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají semifinále Wimbledonu. Druhý nasazený pár otočil zápas proti americko-australské dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a po výhře 1:6, 7:6, 6:2 budou Češky usilovat o šesté společné finále na grandslamech.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

Krejíčková a Siniaková, vítězky Wimbledonu z roku 2018 a letošního Australian Open, narazí buď na japonsko-tchajwanský pár Šuko Aojamaová, Čchan Chao-čching, nebo na turnajové čtyřky Ukrajinku Ljudmilu Kičenokovou a Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Krejčíková se Siniakovou se naposledy do semifinále Wimbledonu dostaly před třemi lety, loni vypadly ve čtvrtfinále. Na letošním turnaji sice v úterý poprvé ztratily set, přesto zápas po více než dvou hodinách zvládly.

Začátek Češkám proti turnajovým desítkám nevyšel. Prohrály si dvakrát servis a po 25 minutách i první set. V tom druhém opět začaly ztraceným podáním, a pak nevyužily čtyři brejkboly. Až za stavu 3:4 se podařilo favoritkám podání soupeřek prolomit, vynutily si tie-break a v něm uspěly 7:2. Od té doby už nezaváhaly.

First into the #Wimbledon doubles semifinals 🤜🤛

2018 champions 🇨🇿 @Barbora Krejcikova & 🇨🇿 @Katerina Siniakova fight back to beat Melichar-Martinez/Perez 1-6, 7-6(2), 6-2!

14:38 – 05. 07. 2022

19 197

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Melicharová-Martinezová, Perezová (10-USA/Austr.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme