Ohnivá Siniaková, ledová Krejčíková. Světové jedničky v deblu láká olympiáda

Svou zatím nejlepší sezonu chtěly zakončit velkým titulem, ale i když se jim to nepovedlo, s významnou trofejí ze Singapuru odlétají. Poražené finalistky Turnaje mistryň Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková převzaly pohár za světové jedničky v ženském deblu.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Singapuru

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Singapuru | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Jako jediné se oblékly do slavnostních šatů na začátku i na konci turnaje, a v botách na vysokých podpatcích kráčely do místnosti, kde na ně čekají krabičky s prsteny a hlavně pohár za světové jedničky v deblu na konci roku 2018.

Příště vyhrajeme my, věří Barbora Krejčíková. Se Siniakovou zakončují rok jako světové jedničky

Číst článek

Nehrají spolu zase tak často, ale když se sejdou, jde jim to báječně. Grandslamové tituly sbíraly jako juniorky a pokračují v tom jako dospělé. Možná i díky tomu, jak dobře se na kurtu doplňují.

„Katka je velice rychlá, agresivní a běhavá. Je to oheň, na kurtu je hodně výbušná. Já jsem led, který to na kurtu uklidňuje,“ vysvětluje na Radiožurnálu Barbora Krejčíková.

„S Bárou je super, že můžeme použít různé variace. Bára může udělat změnu rytmu, loby a variace, které se v deblu hodí. Nebo mi to připravit, abych byla rychlá na síti,“ dodává Kateřina Siniaková.

Fanoušky zatím napínají, jak intenzivně se voda a led na kurtu propojí v příští sezoně. Ale přiznávají, že je láká účast na olympijských hrách v Tokiu za necelé dva roky, a tak budou potřebovat, aby si výkonnost i solidní postavení na žebříčku udržovaly.

V uvolněné atmosféře po Turnaji mistryň obě potvrzují, že se na jedné straně kurtu chtějí potkávat dál, přestože v singlovém žebříčku je dělí 171 míst, a tak obě během roku často objíždějí jiné turnaje.

Ve středu se navíc fanoušci dozvědí, jestli finalistky ze Singapuru a světové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková budou členkami fedcupového týmu pro pražské finále proti Spojeným státům.

WTA čtyřhra (ženy) | 43. týden 2018
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Kateřina Siniaková Česká rep. 16 6815
1. Barbora Krejčíková Česká rep. 18 6815
3. Kristina Mladenovicová Francie 15 6455
3. Tímea Babosová Maďarsko 16 6455
5. Jekatěrina Makarovová Rusko 14 6205
6. Barbora Strýcová Česká rep. 20 6025
7. Demi Schuursová Nizozemsko 22 5830
8. Ashleigh Bartyová Austrálie 11 5352
9. Andrea Sestini Hlaváčková Česká rep. 23 5330
10. Gabriela Dabrowská Kanada 20 4895

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme