Krejčíková si na French Open spravila chuť ve čtyřhře, se Siniakovou postoupila do semifinále

České tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou po dvou letech v semifinále čtyřhry Roland Garros. Předloňské vítězky deblu v Paříži si v úterním čtvrtfinále poradily s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bethanie Matteková-Sandsová po skoro dvou hodinách 1:6, 6:4 a 6:2.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open.

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open. | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

O finále antukového grandslamu se čtvrté nasazené Krejčíková a Siniaková utkají s obhájkyněmi titulu a letošními dvojkami pavouku Maďarkou Tímeou Babosovou a domácí Kristinou Mladenovicovou.

Jízda Krejčíkové na Roland Garros končí, v osmifinále nestačila na soupeřku z Argentiny

Číst článek

Krejčíkové a Siniakové nevyšel s Američankami první set, v kterém od stavu 1:1 ztratily pět her v řadě. Ve druhé sadě se postupně zlepšovaly.

Zvrat a radost

Kritický moment zvládly za stavu 4:4, kdy při podání Krejčíkové prohrávaly 0:40 a soupeřky měly pak ještě výhodu. Krejčíková servis udržela a radostí zvedla ruce nad hlavu.

Možná tím předznamenala obrat v utkání. Po pauze vzaly Češky čistou hrou servis Keninové, získaly druhou sadu 6:4 a ve třetí už byly lepší. Siniaková se na sebe sice často zlobila, ale dařilo se jí na síti a Krejčíková hrála chytře a s citem.

V semifinále grandslamu jsou po dvou letech. Naposledy došly mezi čtyři nejlepší páry cestou za triumfem ve Wimbledonu v roce 2018.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme