Krejčíková plánuje hrát méně zápasů. Na Billie Jean Cupu chyběla kvůli problémům se zápěstím

Tenistku Barboru Krejčíkovou stále omezuje zánět v zápěstí, kvůli kterému v listopadu na poslední chvíli zrušila svůj start na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové. Bývalá světová dvojka zatím neví, kdy bude moct naplno trénovat. V příští sezoně chce hrát méně zápasů, řekla v pátek novinářům.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Už je to skoro měsíc, co Krejčíková držela naposledy v ruce raketu. „Stav zápěstí se zlepšuje, ale pořád je tam zánět, který mi nedovolil dohrát sezonu. Léčba pokračuje. Do Vánoc to na tenisový trénink nevypadá,“ konstatovala.

Kapitán Pála vysvětluje: Ani jedna z holek nebyla fit, nebylo to nic příjemného. Plíškové přeje, aby se chytla

Číst článek

Kdy se bude moci vrátit k plnohodnotné přípravě, Krejčíková neví. „Teď mi doktoři řekli, že to nemám pokoušet, abych nebyla zase dlouho mimo. Po zranění lokte se víc bojím, nechci vypadnout na několik měsíců. Bez zdraví to nejde,“ řekla.

I s tímto vědomím půjde 21. hráčka světového žebříčku do nové sezony. „Redukce zápasů bude nutná, musím si o tom pohovořit s trenérem. Turnajů asi nebude tolik a na každý z nich musím být dobře připravena,“ uvedla Krejčíková k zápasům v singlu. „Deblů jsem moc neodehrála, ale s Kačkou (Siniakovou) se nám dařilo, tak v tom chceme pokračovat,“ prohlásila.

O víkendu odletí do Spojených arabských emirátů za kondiční přípravou, Vánoce prožije v rodinném kruhu v Ivančicích a po Novém roce se vydá do Austrálie. První turnaj by měla odehrát v Adelaide.

„Do budoucna nevidím. Jen musím udělat vše pro to, abych byla zdravá a od ledna připravená naskočit do turnajů,“ řekla šestadvacetiletá rodačka z Brna.

Když se mnou budou holky spokojené, budu u toho, říká kapitán českých tenistek Pála ke své budoucnosti

Číst článek

Uplynulý tenisový rok hodnotí i přes dlouhý jarní zdravotní výpadek, během kterého přišla o druhé místo v žebříčku, jako úspěšný. Na podzim vyhrála dva turnaje ve dvouhře, a především ovládla kromě Roland Garros v deblu všechny tři zbývající grandslamy po boku Kateřiny Siniakové.

„Předchozí rok byl úplně snový, v tomto končícím bylo velmi těžké obhájit pozice, přesto jej hodnotím pozitivně,“ řekla Krejčíková, která loni vyhrála v Paříži jak dvouhru, tak čtyřhru.

Loňský úspěšný rok, v němž odehrála kolem 120 zápasů, se na ní podepsal zdravotně. Od konce února až do května kvůli zraněním lokte vynechala sérii turnajů a naskočila až na Roland Garros, kde jí obhajoba titulů nevyšla.

„V únoru si tělo řeklo, abych zastavila, byla jsem z toho smutná, a když jsem zase začala hrát, tak se mi nedařilo,“ připomněla vypadnutí v Paříži hned v prvním kole.

Radost z deblu

V singlu se jí nevedlo ani během léta, maximem bylo třetí kolo ve Wimbledonu. Chuť i náladu si spravila triumfy se Siniakovou v Londýně a New Yorku, kde navázaly na vítězství na Australian Open.

„Tohle bylo v sezoně nejvíc. V singlu si pak cením výhry na domácím turnaji v Ostravě,“ poukázala Krejčíková na druhý letošní titul, který získala v říjnu po finálové bitvě se světovou jedničkou Polkou Igou Światekovou.

Krejčíková měla našlápnuto ke skvělému závěru roku, na Turnaji mistryň ale se Siniakovou podlehly ve finále páru Veronika Kuděrmětovová, Elise Mertensová. Pak odřekla svoji účast na BJK Cupu v Glasgow.

„Ozvalo se zápěstí, byla jsem na vyšetření v Americe a výsledky mi došly v momentě, kdy jsem přistála v Londýně. Ihned jsem to konzultovala s profesorem Pavlem Kolářem a členy týmu. Bylo jasné, že nemůžu nastoupit,“ uvedla. České tenistky bez ní vypadly v semifinále se Švýcarskem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme