Krejčíková si v Sydney zahraje o titul, v semifinále turnaje odvrátila sedm mečbolů

Tenistka Barbora Krejčíková si zahraje na úvod sezony na turnaji v Sydney finále. Loňská vítězka Roland Garos odvrátila v semifinále s Anett Kontaveitovou sedm mečbolů, Estonku porazila 0:6, 6:4 a 7:6 a může získat čtvrtý titul v kariéře.

Sydney (Aktualizováno: 10:44 14. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Soupeřkou šestadvacetileté Češky v sobotním finále bude Paula Badosaová, která porazila dvakrát 6:2 Darju Kasatkinovou z Ruska.

V prvním setu sice dostala Krejčíková „kanára“, ale převážně se hrály vyrovnané gamy. Ve třetím setu vzala Estonce podání na 2:1, ale vzápětí přišla o svůj servis.

Za stavu 5:6 odvrátila při svém podání tři mečboly. V tie-breaku další čtyři a vyhrála ho 14:12. Sama proměnila pátý mečbol a duel ukončila po chybě soupeřky za dvě a půl hodiny.

„Určitě mám radost, že se mi to povedlo a že jsem ve finále prvního turnaje. Je to super, protože začátky jsou strašně těžké a je důležité mít odehraných co nejvíc zápasů. Doufám, že se mi bude v dobrých výkonech dařit i na Australian Open,“ řekla pro Radiožurnál Krejčíková.

Odplata za Turnaj mistryň

Kontaveitové tak oplatila porážku z Turnaje mistryň a popáté v kariéře zdolala hráčku světové desítky.

„Byl to skvělý zápas. Je to začátek sezony a cítím se dobře. Jsem nadšená z finále. Podívám se na druhé semifinále a pokusím se připravit co nejlépe,“ řekla Krejčíková.

Loni získala Krejčíková první tři tituly na okruhu WTA ve dvouhře. Vedle grandslamové Paříže uspěla také ve Štrasburku a v Praze. V Sydney může vítězstvím navázat na krajanky Petru Kvitovou, svoji bývalou trenérku Janu Novotnou a Martinu Navrátilovou.

Tenisový turnaj v Sydney (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále:

Krejčíková (3-ČR) Kontaveitová (4-Est.) 0:6, 6:4, 7:6 (14:12).

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme