Plíšková v Římě porazila Zvonarevovou a je ve čtvrtfinále, Krejčíková se s turnajem loučí

Tenistka Karolína Plíšková dokázala ve třetím kole turnaje v Říme porazit Věru Zvonarevovou z Ruska 7:5 a 6:3 a postoupila do čtvrtfinále. Naopak další česká hráčka Barbora Krejčíková nestačila na Polku Igu Šwiatekovou a po setech 6:3, 6:7 a 5:7 se s turnajem se loučí.

Tento článek je více než rok starý.

Řím (Aktualizováno: 18:58 13. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nasazená devítka Plíšková přetlačila šestatřicetiletou Rusku, která je v žebříčku až na 113. místě a musela hrát kvalifikaci, v zápase plném chyb po hodině a 37 minutách. Soupeřce nabídla deset brejkbolů, z toho čtyřikrát si servis prohrála.

Na český souboj v Římě nedojde. Kvitová nestačila na Zvonarevovou, dál jdou Plíšková a Krejčíková

Číst článek

„Musím říct, že ten zápas byl asi těžší, než vypadá skóre. Hrály jsme docela dlouho a bylo to náročné, protože ona nedaruje žádný balon zadarmo a dobře returnuje. Možná nevypadá jako těžká soupeřka, ale má už pár dobrých skalpů a není úplně vykulená z dobrých hráček, protože sama byla dříve druhou tenistkou světa,“ řekla Plíšková pro Radiožurnál.

Sama z 16 brejkbolů využila sedm. O postup do prvního letošního semifinále si česká žebříčková jednička zahraje buď proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska, která vyřadila Angelique Kerberovou z Německa.

Krejčíková končí

Krejčíková se v Římě prezentovala v dobré formě a v minulém kole si poradila se čtvrtou nasazenou Sofií Keninovou z USA, ale další grandslamovou vítězku na turnaji už neporazila. S loňskou vítězkou Roland Garros Šwiatekovou prohrála dvou hodinách a 52 minutách.

Pětadvacetiletá Češka přitom mohla zápas ukončit ve dvou setech, ale za stavu 6:5 při soupeřčině podání nevyužila ani jeden ze dvou mečbolů.

Šwiateková pak v tie-breaku uspěla 7:5 a stejným poměrem získala po brejku za stavu 6:5 i rozhodující sadu.

mim, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme