Jsem uvolněná a předvádím nejlepší výkon, pochvaluje si tenistka Krejčíková svoji formu v Dubaji

Barboře Krejčíkové se v Dubaji daří. Česká tenistka si nejprve v hlavní soutěži poradila s Marií Sakkariovou z Řecka a po ní také zvládla vyřadit dvě někdejší grandslamové šampionky Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a Světlanu Kuzněcovovou z Ruska. A i když od začátku sezony v Austrálii bojuje se zdravotními potížemi, na kurtu na ně dokáže nemyslet. I o tom na dálku mluvila v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Loni po dlouhém snažení prolomila hranici elitní stovky a letos už je blízko vstupu mezi nejlepších 50 tenistek světa.

Krejčíková postoupila v Dubaji do čtvrtfinále. Martincová a Plíšková z turnaje vypadly

Číst článek

Po vítězném zápase s Kuzněcovovou postoupila Krejčíková na turnaji v Dubaji už do čtvrtfinále a podle svých slov bere skalpy nejlepších světových tenistek jako bonus.

„Těžko říct, je to takový mix pocitů. Jsem ještě v soutěži, tak nebudu říkat, co mě bolí a nebolí. Mám ale určitě radost. Pozitivní bylo, že jsem se dostala do hlavní soutěže, už to byla obrovská výhra a všechny ty zápasy navíc beru jako bonus. Jsem teď v zápasech hodně uvolněná a předvádím ten nejlepší výkon, jaký jsem schopná hrát,“ řekla Krejčíková.

Porážíte i bývalé grandslamové šampionky. Teď Rusku Světlanu Kuzněcovovou, potkaly jste se někdy před tím?
V roce 2017 jsem byla v Římě a Světlana hledala někoho na trénink. Já jsem se k ní zapsala a já pak na ten trénink přišla a hrály jsme set a já ho vyhrála 6:4. Tehdy mě to hrozně nakoplo, byla jsem překvapená, jak jsem hrála dobře, když jsem do toho šla s takovou nejistotou. Týden na to jsem pak hrála finále v Norimberku. Tím, že hraju s těma nejlepšíma hráčkama, tak se na ty zápasy moc těším a je to úplně jiný level a člověk je víc motivovaný.

Cítíte se už jako hráčka špičky, která patří na větší turnaje a poráží dobré soupeřky?
Nevím, jestli si úplně věřím, že mezi ně patřím. Ale říkám si, že když s nimi hraju a daří se mi, tak že tam nejsem pro nic za nic. Věřím tomu, že tenis hraju na nějaké úrovni, která odpovídá postavení a místu, kde zrovna jsem.

Už jste porazila několik hráček z nejlepší padesátky a sama jste se k této hranici přiblížila. Je to váš cíl?
Určitě by to bylo hezký, kdyby se dopracovala do padesátky, nebo i výš. Proto hraju, abych vyhrávala zápasy a makala každý balon. Takový cíl byl hodně s tou stovkou a jak jsem ji pokořila, tak to ze mě hodně spadlo. Teď si to snažím užít a zkoušet hrát svůj nejlepší tenis. Ty polosny, které jsem měla, tak se mi splnily. Čím více si to užívám, tím hraju lepší tenis.

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme