Krejčíková v Linci postoupila do druhého kola, Martincová končí kvůli zdravotním problémům

Barbora Krejčíková jako jediná ze tří českých tenistek postoupila na halovém turnaji v Linci do druhého kola. Roli favoritky proti Harmony Tanové z Francie splnila až po více než dvou hodinách vítězstvím 6:3, 5:7 a 6:2. Naopak Tereza Martincová po postupu z kvalifikace další úspěch nepřidala, za stavu 2:6, 1:3 zápas s další úspěšnou kvalifikantkou Janou Fettovou z Chorvatska vzdala. Kateřina Siniaková prohrála již v pondělí.

Linec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Krejčíková naposledy hrála před třemi týdny v Ostravě, kde ji však skolila nemoc a do deblového semifinále se Siniakovou nenastoupily.

Forejtkův snový debut na okruhu ATP. Český talent porazil v Sofii grandslamového vítěze Čiliće

Číst článek

V úterý v Linci vedla nad Tanovou ve druhém setu 5:3, ale zápas nedopodávala. Francouzka nečekaně vyhrála čtyři gamy za sebou, v rozhodující sadě už Krejčíková servis neztratila. O čtvrtfinále si zahraje proti Belgičance Greet Minnenové.

Martincová odstoupila

Rodačka z Prahy Martincová s Fettovou rychle prohrávala 1:5, a přestože v sedmé hře ještě odvrátila při svém podání dva setboly, víc než snížení na 2:6 nezvládla.

Ztrátou servisu vstoupila i do druhého dějství a po 50 minutách zápas skrečovala. Podle informací webu tenisovysvet.cz měla bolesti břicha.

Usnadněnou situaci měla v prvním kole čtyřhry i Renata Voráčová, která v Linci hraje ve dvojici se Švýcarkou Jil Teichmannovou. Rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová, Xenia Knollová duel po prvním prohraném setu 0:6 rovněž vzdal kvůli silným křečím v břiše, které trápily Knollovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme