Krejčíková zahájila turnaj v Ostravě vítězně, do druhého kola se probojovala i Muchová. Končí Hradecká

Tenistky Barbora Krejčíková a Karolína Muchová postoupily do 2. kola turnaje Agel Open v Ostravě. Šestadvacetiletá Krejčíková porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2, Muchová zdolala nasazenou sedmičku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou dvakrát 6:4. V další fázi doplnily Petru Kvitovou a Terezu Martincovou.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 18:33 5. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková

Tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Dave Hunt | Zdroj: Reuters

Třiadvacátá hráčka světa Krejčíková hrála s Rogersovou poprvé. V utkání nepřišla ani jednou o servis, soupeřce ho vzala čtyřikrát.

Plíšková opouští turnaj v Ostravě po prvním kole, ve dvou setech ji překvapivě porazila Parksová

Číst článek

Po hodině a 18 minutách využila první mečbol. V duelu si pomohla dvěma esy. Do druhého kola postoupila jako třetí Češka po Petře Kvitové a Tereze Martincové.

„Zápas nebyl úplně tak jednoduchý, jak to podle skóre vypadá. Hodně jsme se zezačátku tahaly, gemy byly vyrovnané a byla jsem ráda, že příležitosti jsem proměnila,“ řekla po svém postupu Radiožurnálu Krejčíková.

„Cítím se fyzicky dobře, hodně jsem makala a myslím, že jsem dobře připravena a těším se na další zápasy,“ okomentovala Krejčíková svoji aktuální formu.

Krejčíkovou na turnaji čeká souboj s olympijskou vítězkou Bencicovou, se kterou se utkala před čtyřmi dny na turnaji v Tallinnu. Tehdy se z postupu do finále radovala právě česká tenistka a následně celý podnik ovládla.

„Těším se. S Belindou je to vždy náročné, ona je velice dobrá hráčka, takže to bude velká bitva s obou stran a věřím, že i hezká podívaná.“ Dodala Krejčíková.

Slaví i Muchová

stejně stará Muchová porazila Haddadovou Maialovou i ve druhém utkání a vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů. V úvodu zápasu s patnáctou hráčkou světa přišla o servis, díky dvěma brejkům ale dokázala vývoj první sady otočit.

Také ve druhém setu Muchová ztrácela a Brazilka si vypracovala vedení 4:1. Od té chvíle ale rodačka z Olomouce získala za podpory fanoušků pět her za sebou a po hodině a 42 minutách slavila postup. V dalším kole ji čeká 189. hráčka světa Američanku Caty McNallyovou.

„Měla jsem tam trochu slabší chvilku. Řekla bych, že to na mě spadlo a potřebovala jsem se do toho trochu dostat přes nějakou výměnu, abych se znovu nakopla a to se podařilo. Dobře jsem zareturnovala, potom už jsem si proto došla. Skvělý, jsem ráda, že se mi povedl vstup do turnaje ve dvou setech, za výhru a za každý další zápas,“ pochvalovala si po postupu Muchová.

Hradecká se loučí

S turnajem se naopak rozloučily ve čtyřhře Lucie Hradecká s Lindou Noskovou, které nestačily na Američanky Caty McNallyovou a Alyciu Parksovou 4:6, 3:6.

Sedmatřicetiletá Hradecká potvrdila, že šlo o její poslední duel před domácími fanoušky.

ddp, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme