Krejčíková vyřadila Muguruzaovou a postoupila do čtvrtfinále US Open. Zápas dohrávala v bolestech

Tenistka Barbora Krejčíková si podruhé v kariéře i v sezoně zahraje grandslamové čtvrtfinále. Letošní vítězka Roland Garros přes zdravotní problémy v koncovce porazila v New Yorku Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:3 a 7:6 v osmifinále, které na dvorci Arthura Ashe skončilo po jedné hodině v noci amerického času.

New York (Aktualizováno: 9:05 6. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková ve druhém kole US Open

Tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Turnajová osmička Krejčíková si v závěru zápasu masírovala břicho, ztěžka dýchala a nechala se ošetřit v útrobách stadionu. Do šatny odcházela po mečbolu za pomoci lékaře.

„Na konci utkání jsem se trápila a je mi opravdu špatně,“ vzkázala Krejčíková médiím. „Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Měla jsem závrať a celý svět se točil. Nikdy se mi to nestalo.“

Plíšková se na US Open zatím může spolehnout na podání, za poslední dva zápasy nasázela 44 es

Číst článek

Krejčíková prožívá životní sezonu. Vedle Roland Garros vyhrála ve dvouhře další dva turnaje WTA a postup do čtvrtfinále US Open by ji měl posunout na sedmé místo světa. Pokud bude v pořádku, tak by o semifinále měla hrát se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Krejčíková vletěla do zápasu jako vítr a získala dvanáct fiftýnů v řadě. Šokovaná Španělka se ale otřepala, ukázala svoji zarputilost srovnala na 3:3. Češka ale dlouhými míči, šikovným mixováním úderů nutila soupeřku chybovat a po sedmi gamech v řadě vedla 6:3 a 4:0.

„Začala jsem výborně a hrála dobrý tenis, což bylo důležité. V prvním setu bylo hodně brejků a byla jsem ráda, že jsem ho získala. Zničehonic jsem vedla ve druhém 4:0, ale pak se to začalo komplikovat. Garbiňe začala hrát líp, ale to jsem očekávala,“ řekla Krejčíková.

Muguruzaová přidala na agresivitě a dostávala Krejčíkovou pod tlak. Ta za stavu 4:2 při podání Španělky vedla 40:0, ale ani jeden brejkbol nevyužila a najednou prohrávala v setu 4:5.

Naštvaná Muguruzaová

Desátou hru začala pětadvacetiletá Krejčíková dvěma dvojchybami, ale dokázala postupně odvrátit tři setboly, ten třetí svým desátým esem v utkání. Už předtím si na lavičce prohmatávala levou stranu břicha a za stavu 5:6 si vyžádala ošetření. Na osm minut odešla s lékařem a fyzioterapeutkou do šatny a po návratu srovnala čistou hrou na 6:6.

Bylo vidět, že ztěžka dýchá a maximálně využívala času, aby si oddechla, což se Španělce ani trochu nelíbilo. V tie-breaku zahrála Krejčíková bezchybně a vyhrála ho 7:4. Při prvním mečbolu poslala Muguruzaová return do autu a Češka jen zvedla unaveně ruku nad hlavu. U sítě se snažila Muguruzaové omluvit, ale naštvaná soupeřka jen zakroutila hlavou. „Tak neprofesionální,“ pronesla Španělka.

Krejčíková pak seděla dlouho na lavičce s hlavou v dlaních a trenér Aleš Kartus starostlivě sledoval hráčku z ochozů. Lékař a fyzioterapeutka ji zvedli a doprovodili do šatny.

Bylo to těžké, byl to můj první zápas na tak velkém kurtu a ve večerním programu. Nechala jsem tam všechno a až do problémů jsem si to užívala, uvedla Krejčíková.

Se Sabalenkovou se dosud utkala jednou. Loni v semifinále halového turnaje v Linci prohrála ve třech setech. Hraje extrémně dobře, je ve vynikající kondici a dává nesmírné rány. Bude to mimořádně náročné. Doufám, že se dám dohromady a budu připravena, řekla česká hráčka.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Auger-Aliassime (12-Kan.) – Tiafoe (USA) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6), 6:4, Alcaraz (Šp.) – Gojowczyk (Něm.) 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 6:0.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Krejčíková (8-ČR) – Muguruzaová (9-Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), Sabalenková (2-Běl.) – Mertensová (15-Belg.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Bouzková (15-ČR) – Dijasová, Gračevová (Kaz./Rus.) 7:5, 6:2.

What a battle.

@BKrejickova survives a wild match to advance to her first #USOpen quarterfinal.

07:10 – 06. 09. 2021

97 673

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme