Je to lepší, než aby se to tahalo dva dny, říká Krejčíková o zápase, který se dohrával na jiném kurtu

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do 3. kola US Open v New Yorku, Američanku Christinu McHaleovou porazila 6:3, 6:1. Při jednom utkání si kvůli dešti zahrála hned na dvou kurtech.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková zvládla premiéru v hlavní soutěži dvouhry na grandslamovém US Open

Barbora Krejčíková | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ani jako vítězku letošního Roland Garros a nasazenou osmičku US Open ji pořadatelé původně na velký kurt neposlali, utkání s domácí McHaleovou rozehrála Barbora Krejčíková na dvorci číslo 13.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Barbora Krejčíková zvládla zápas na US Open, který přerušil déšť

Ale když za stavu 6:3 a 2:1 pro českou tenistku začalo v New Yorku silně pršet, pořadatelé přeložili zbytek utkání na dvorec Louise Armstronga se zatahovací střechou.

„Přišel za mnou rozhodčí a řekl mi, že nás přesunou na jinej kurt, a ptal se, kolik potřebuju času. Já řekla, že deset až patnáct minut, abych se stihla převléknout, protože mi byla zima. Byla jsem za to ráda, že jsem dostala šanci to dohrát. Je to lepší, než aby se to tahalo na dva dny,“ popisovala Barbora Krejčíková, co se stalo po přerušení a pak také to, co se dělo na novém kurtu, na kterém neprohrála ani game. Takže zvítězila 6:3 a 6:1. 

„Myslím, že ty podmínky více seděly mně. Ten můj level se pak hodně zlepšil, že jsem hrála solidně. Velké kurty mám ráda a chtěla bych tam odehrát co nejvíc zápasů, ale zatím jsem v pozici, že se tam musím prokousat. Nejsem tak zářivá jako ostatní hráčky pro televizi a já zatím musím makat, bojovat a prokousat se mezi nejlepší holky,“ vyprávěla Barbora Krejčíková.

Naopak ve dvouhře US Open končí Markéta Vondroušová, která podlehla ve třech setech Rusce Kasatkinové.

Další čtyři české tenistky budou bojovat o postup do třetího kola ve čtvrtek. Karolína Plíšková se utká s Američankou ruského původu Amandou Anisimovovou, Petra Kvitová s krajankou Kristýnou Plíškovou a Kateřina Siniaková se Mariou Sakkariovou z Řecka.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme