Tenistka Strýcová skončí s Fed Cupem, rozloučí se finálovým zápasem proti Američankám

Tenistka Barbora Strýcová skončí po finále s Američankami ve Fed Cupu. Dvaatřicetiletá hráčka se chce rozloučit s týmovou soutěží na vrcholu a zápas o titul v domácím prostředí považuje za ideální příležitost poděkovat českým fanouškům.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

„Rozhodla jsem se, že tento víkend bude můj poslední v reprezentační části mé kariéry. Je hrozně hezké, že můžu svou fedcupovou kariéru na vrcholu, tady v Praze a po finále. Nové hráčky mají týmu co dát, protože jsou prostě dobré,“ řekla na Radiožurnálu tenistka Barbora Strýcová.

Teploty ustoupily, rýma ne. Kvitová před finále Fed Cupu poprvé trénovala, o startu rozhodne v pátek

Číst článek

32leté tenistce aktuálně patří 33. místo ve světovém žebříčku, týmovou soutěž hrála 16 let. Ze 32 zápasů jich 21 vyhrála. Spolu s Karolínou Plíškovou zajistila vítězné body v letech 2015 a 2016 v rozhodujících deblech.

„Fed Cup pro mě byl vždycky strašně důležitý a vždycky jsem ho strašně moc chtěla hrát. Ale ty tři týdny, co v roce zabere, pro mě budou důležité, abych si odpočinula,“ vysvětlila svůj konec.

Poslední utkání odehraje v O2 areně proti Američankám před vyprodaným hledištěm. „Chci strašně moc poděkovat fanouškům. Byli pro mě strašně důležití, byli motor, proč jsem předváděla výkony, jaké jsem předváděla.“

Už v pátek odpoledne bude jasné, jak Strýcová ve víkendovém finále může být. Slavnostní los finálového zápasu začne na Staroměstské radnici v Praze ve 13 hodin.

jpa, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme