Na US Open nehrály, v Evropě se cítí bezpečněji. Strýcovou s Krejčíkovou čeká v Paříži vzájemný duel

Na tenisovém Roland Garros v Paříži zatím přešly přes úvodní kolo dvě české singlistky. Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková zdolaly své soupeřky shodně ve dvou setech. A kromě křestního jména mají společné třeba i to, že minulý grandslamový turnaj v New Yorku kvůli obavám z koronaviru vynechaly.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Profimedia

„Je dobré, že tady je člověk v Evropě. Kdyby se něco náhodou stalo, tak v nejhorším pro mě může někdo dojet autem a odvézt mě domů. To by v Americe nešlo,“ vysvětlila Radiožurnálu Barbora Krejčíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbory Krejčíková a Strýcová své úvodní duely na French Open zvládly. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

A také Barbora Strýcová se v Paříži z podobných důvodů může cítit bezpečně, i když jí některé věci připadají divné. Třeba když se v hotelu potká i s lidmi, kteří nejsou v Paříži kvůli tenisovému turnaji.

„Moc nechápu, že do výtahu nastoupí nějaký cizí člověk, který tam bydlí. Nevím, jestli je nějak testovaný, ale těžko mu můžu říct: nejezdi, nemáš test,“ řekla Strýcová s úsměvem.

Zrovna testování na covid-19 provázejí i potíže a některé nesrovnalosti. Na různé problémy tenisté narazí i z jiných důvodů.

French Open: Strýcová a Krejčíková postoupily do druhého kola, Bouzková a Macháč na turnaji končí

Číst článek

„Samozřejmě by bylo milion věcí, na které bychom si mohli stěžovat. Ale doba je taková, jaká je. Na obličeji musíme mít pořád tyhle masky, ale nesmíme se tím nechat otrávit. Musíme být rády za to, že vůbec můžeme hrát,“ upozornila Strýcová.

Podobně se na to dívá i Barbora Krejčíková. Obě mají společnou ještě jinou věc. V dalším kole si zahrají proti sobě.

„Bára je zkušená hráčka, má neskutečné úspěchy. Je výborná deblistka i singlistka a má můj obdiv, jak to zvládá,“ dodala Krejčíková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme