Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Linci do osmifinále, na turnaji končí Kateřina Siniaková

Barbora Strýcová vykročila vítězně za obhajobou titulu na turnaji v Linci, ale na postup se pořádně nadřela. Belgickou tenistku Kirsten Flipkensovou porazila po dvouapůlhodinovém boji dvakrát v tie-breaku. V osmifinále Strýcovou čeká Kristýna Plíšková. Naopak další česká tenistka Kateřina Siniaková podlehla ruské kvalifikantce Jekatěrině Alexandrovové 5:7, 0:6.

Tento článek je více než rok starý.

Linc / Rakousko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová na grandslamu Roland Garros

Česká tenistka Barbora Strýcová na grandslamu Roland Garros | Foto: Christophe Ena | Zdroj: AP/ČTK

Strýcová se po návratu do Evropy z Číny, kde vybojovala deblovou trofej v Pekingu, zpočátku trápila. Prohrávala 1:5 a odvrátila čtyři setboly, než první tie-break vyhrála 7:4. Druhá sada už byla vyrovnaná a po třetím využitém mečbolu se Strýcová mohla radovat.

„Jsem unavená a hodně ráda, že jsem vyhrála. Mám tady na Linec krásné vzpomínky, taky hodně kamarádů a rodinu, tak doufám, že dojdu co nejdále,“ řekla v rozhovoru na kurtu.

V minulých dvou týdnech Siniaková hrála čtvrtfinále na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu, ale po přesunu do Rakouska na povedené čínské vystoupení nenavázala.

V úvodní sadě měla turnajová devítka v desátém gamu při svém podání čtyři setboly, ale žádný nevyužila. Vzápětí si počtvrté prohrála servis a Alexandrovová v další hře brejk potvrdila.

Druhý set už byl jasnou záležitostí 119. hráčky světa. Siniaková, která si v pondělí vylepšila životní maximum v žebříčku na 33. místo, při svém podání uhrála jen čtyři fiftýny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme