Barbora Strýcová si na turnaji v Linci zahraje své první letošní finále

Tenistka Barbora Strýcová si na turnaji v Linci zahraje první letošní finále na okruhu WTA. Jednatřicetiletá česká hráčka porazila za dvě hodiny rumunskou kvalifikantku Mihaelu Buzarnescuovou 6:3, 7:6. Letos Strýcová zvítězila v semifinále na čtvrtý pokus, v Sydney, Bielu ani v Praze se jí to nepovedlo.

Tento článek je více než rok starý.

Linec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

V nedělním finále může turnajová dvojka Strýcová narazit na nejvýše nasazenou Slovenku Magdalénu Rybárikovou, pokud ta v druhém semifinále vyřadí Viktoriju Golubicovou ze Švýcarska.

Barbora Strýcová zvládla třísetovou bitvu. Na turnaji v Linci si zahraje čtvrtfinále

Číst článek

Do turnajového finále se 26. hráčka světa Strýcová probojovala poosmé. Naposledy hrála o titul loni v červnu v Birminghamu, kde nestačila na Američanku Madison Keysovou. Jediný triumf si připsala v roce 2011 v Québecu.

Buzarnescuové patří v žebříčku až 105. místo, ale v Linci se jí dařilo. Po kvalifikaci přidala ještě tři výhry v hlavní soutěži, třebaže nastoupila proti čtvrté nasazené Estonce Anett Kontaveitové nebo švýcarské držitelce divoké karty Belindě Bencicové.

Strýcová v úvodním gamu odvrátila brejkbol, soupeřce hned poté sebrala servis a náskok tří her udržela až do konce setu. Druhá sada byla mnohem vyrovnanější a trvala více než hodinu a čtvrt. Devětadvacetiletá Rumunka v desáté hře nevyužila setbol a tie-break následně prohrála 3:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme