Strýcová má ve Wimbledonu nabitý program. Při cestě po schodech odpočívá v mezipatře

Čtyři české singlistky se probojovaly do druhého týdne Wimbledonu. Jednou z nich je i Barbora Strýcová. Ta se kromě pavouka singlové soutěže účastní ještě čtyřhry. V sobotu k ní nastupovala krátce po postupu přes Nizozemku Kiki Bertensovou.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost české tenistky Barbory Strýcové

Radost české tenistky Barbory Strýcové | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Při zápasech reportéři často žasnou, co všechno Barbora Strýcová doběhne, ale zřejmě trochu zpomalenější pohyby by pak sledovali v domě, ve kterém během turnaje 33letá česká tenistka bydlí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Strýcová má ve Wimbledonu nabitý program. Při cestě po schodech odpočívá v mezipatře

„Ráno bude bolavé. Stejně jako bylo to dnešní a včerejší. Pro své tělo jsem ale udělala vše, co jsem mohla. Dobře se najím a den volna mi určitě pomůže,“ přiznává pro Radiožurnál Barbora Strýcová, která má ještě ke všemu smůlu, že jsou v domě schody a není jich zrovna málo.

„Já bydlím navíc úplně nahoře. Vždy když si něco zapomenu, tak bych nejraději stříhala, kdo tam půjde. Je to opravdu náročné, ale vždy v mezipatře si odpočinu,“ říká s úsměvem Strýcová.

Pro Barboru Strýcovou je příjemné, že může při odpočívání přemýšlet o dalších zápasech na turnaji. A třeba i o tom, že se i na sklonku kariéry může zlepšovat.

„Je to takové motivační. Když tam tu motivaci mám, pomáhá mi to vyburcovat se k nějakému výkonu,“ těší Barboru Strýcovou, která se bude během takzvaného šíleného pondělí, kdy se ve Wimbledonu hrají všechny osmifinálové duely, pokoušet o vyrovnání svého nejlepšího grandslamového výsledku - čtvrtfinále z roku 2014.

VIDEO: Tenisty na Wimbledonu zaskočila stříkající voda. Zápas musel být přesunut

Číst článek

„Hlavou jsem si projížděla všechny zápasy, koho všeho jsem tady porazila. Tyhle vzpomínky ve mně vždy zůstanou a je to dobré vzpomínat. Jsou to pozitivní věci. Pomáhá mi to,“ líčí Barbora Strýcová, i to, že v posledních letech skoro na každém turnaji přemýšlí, jestli se na něj podívá i příště. Takže i proto si zápasů možná váží víc než dřív.

 „Užívám si to, co to jde,“ řekla Barbora Strýcová, která si po výhře nad nizozemskou favoritkou Bertensovou zahraje v osmifinále singlu s tenistkou podobně znějícího jména - Belgičankou Elise Mertensovou. Petru Kvitovou čeká duel s domácí Britkou Johannou Kontaovou, Karolíny Plíšková a Muchová nastoupí proti sobě.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme