Rogersová se v New Yorku postarala o senzaci, po třísetové bitvě vyřadila světovou jedničku Bartyovou

Světová jednička Ashleigh Bartyová vypadla na US Open ve třetím kole. Australská tenistka prohrála 2:6, 6:1 a 6:7 s domácí Shelby Rogersovou, přestože nad ní v rozhodující sadě vedla už 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Shelby Rogersová

Americká tenistka Shelby Rogersová | Foto: Robert Deutsch | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Rogersová, které ve světovém žebříčku patří 43. místo, se postarala o druhé velké překvapení ženského dvouhry probíhajícího grandslamu v New Yorku.

Plíšková je v osmifinále US Open, proti Tomljanovicové znovu dominovala na servisu

Číst článek

Ve třetí sadě si díky zisku čtyř her za sebou vynutila tiebreak, v němž uspěla 7:5. Navázala na den staré vítězství Kanaďanky Leylah Fernandezové, která vyřadila dvojnásobnou šampionku Naomi Ósakaovou z Japonska.

Rogersová proti Bartyové ukončila nepříznivou sérii, když s pětadvacetiletou Australankou prohrála všech pět předchozích zápasů. „Nechtěla jsem, aby se to opakovalo, tak jsem zkusila hrát úplně jinak,“ uvedla pro web WTA.

K vítězství ji motivovalo i vystoupení krajana Vitase Gerulaitise po semifinále Masters v roce 1979, ve kterém poprvé porazil Jimmyho Connorse. „Ráno jsem se dívala na jeho video, kde řekl: Nikdo mě neporazí sedmnáctkrát za sebou. Mně hrozila šestá prohra, takže...“ usmála se Rogersová.

Bartyová uznala, že soupeřka v rozhodující sadě prostě hrála lépe. „Za stavu 2:5 jsem byla na servisu špatná a to ji dostalo do hry. Pak už jsem tolik nekazila, ale Shelby dokázala uhrát důležité míče,“ řekla.

„Když vám za stavu 30:30 pošle forhendový lob na lajnu, tak prostě jen musíte smeknout a říct: To bylo opravdu dobré. Ale budu spát dobře, protože vím, že jsem do zápasu dala všechno,“ dodala.

Rogersová se v osmifinále utká s Emmou Raducanuovou z Velké Británie. V utkání bude usilovat o vyrovnání svého maxima na grandslamech, kterými jsou čtvrtfinále z loňského US Open a French Open z roku 2016.

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
A. Zverev (4-Něm.) - Sock (USA) 3:6, 6:2, 6:3, 2:1 skreč, Harris (JAR) - Shapovalov (7-Kan.) 6:4, 6:4, 6:4, Sinner (13-It.) - Monfils (17-Fr.) 7:6 (7:1), 6:2, 4:6, 4:6, 6:4, Brooksby (USA) - Karacev (21-Rus.) 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3, Opelka (22-USA) - Basilašvili (Gruz.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Rogersová (USA) - Bartyová (1-Austr.) 6:2, 1:6, 7:6 (7:5), Šwiateková (7-Pol.) - Kontaveitová (28-Est.) 6:3, 4:6, 6:3, Pavljučenkovová (14-Rus.) - Gračevová (Rus.) 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme