Becker chválí spojení Djokoviće s Agassim. Novakova nabídka se zkrátka neodmítá, říká

Dříve byl trenérem tenisty Novaka Djokoviće. Spojení Srba a Andreho Agassiho jej nepřekvapilo. Naopak, Boris Becker si myslí, že tato spolupráce by mohla fungovat. „Tomu rozhodnutí tleskám, Andre je skvělou volbou,“ říká šestinásobný vítěz grandslamů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světová jednička Novak Djoković naslouchá na tréninku radám Borise Beckera

Světová jednička Novak Djoković naslouchá na tréninku radám Borise Beckera | Zdroj: Reuters

Finále v Římě, prohra od Němce Alexandera Zvereva ve dvou setech. Zápas, který by tenista Novak Djoković před rokem nejspíš vyhrál, ale ne teď. Od začátku května byl bez trenéra a situaci musel změnit. Rozhodl se pro spolupráci s bývalou jedničkou Andrem Agassim.

„Záleží na prvních dvou týdnech. Andreho znám velmi dobře, mohlo by se jednat o vítězné spojení.“

Boris Becker (Bývalý tenista a trenér Djokoviće)

French Open se blíží a čerstvě třicetiletý Srb do něj nepůjde v ideálním rozpoložení. Pozici světové jedničky přenechal Britu Andymu Murraymu. Nepohoda není jen herní, ale také v rovině osobního života. Zdálo se, že tenis přestal být u Djokoviće číslem jedna. Teď se ale má vše změnit. Srb chce zpátky na trůn.

Právě v tom by měl Agassi pomoct. Sám se dřív také potýkal s tím, že u něj tenis ztratil prioritu. Měl by vědět, jak dostat Djokoviće na správnou dráhu. Tím si je jistý i Boris Becker, který sám populárního „Noleho" vedl tři roky. „Nebylo pro mě překvapením, že se spolu domluvili. Jeho jméno jsem v souvislosti s Novakem slyšel už několikrát," uvádí pro The Guardian Becker.

Excelentní volba

Dokonce se nebál použít spojení "excelentní volba". „Andre je zapojen v několika nadačních projektech Djokoviće. Jeho charakter, aura a osobnost – všechno může Novakovi pomoci," myslí si Becker. Spolupráci se srbským tenistou musel Němec Becker ukončit loni v prosinci, kdy se současná světová dvojka rozhodla pro razantní krok a vyhodila celý realizační tým.

Djoković slaví 30. narozeniny. S novým trenérem chce najít ztracenou pohodu

Číst článek

„Ideální by bylo, kdyby jejich prvním turnajem bylo Monte Carlo, a ne grandslam. Dalo by jim to trochu času si na sebe zvyknout," poukazuje na jedinou nesrovnalost v novém spojení Becker. „Přeju jim ale štěstí. Všechno záleží na dalších dvou týdnech. Andreho znám ale velmi dobře, mohlo by se jednat o vítězné spojení."

Nabídka od Novaka Djokoviće se zkrátka neodmítá. „Zažil jsem to čtyři roky zpátky. Když vám zavolá, chcete to vzít, setkat se s ním a mluvit o tenise," popisuje Becker. Na Djokovićovi je vidět ohromná vášeň pro tento sport, alespoň podle vyprávění šestinásobného grandslamového vítěze. Právě tuhle vášeň ale potřebuje znovu zažehnout. Po loňském French Open z něj poněkud vyprchala.

Tenis miluje, ale vsadil bych na Rafu

Leccos naznačil hned následující Wimbledon, kde ve třetím kole tehdy ještě světová jednička vypadla s Američanem Samem Querreym ve čtyřech setech. Ve druhém dokonce málem dostal Srb kanára. „Zdá se mi, že už je Novak na dobré cestě, ale trvalo mu to déle, než jsem předpokládal," nezakrývá Becker.

Tenista Novak Djokovič prohrál ve Wimbledonu už ve třetím kole | Foto: Reuters

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz Djoković si prý uvědomil, že je něco v nepořádku. Je jiný než před deseti lety. „Uvnitř ale pořád tenis miluje. To se nikdy nezmění," tvrdí Becker. Jestli tohle nejsou jen plané řeči, ukáže právě French Open. Absence Rogera Federera a nepřesvědčivé výkony Andyho Murrayho dávají Djokovićovi šanci. Vážnou překážkou ale bude mistr antuky Rafael Nadal.

„Nenazval bych Novaka favoritem. Měl by se soustředit, aby prošel do druhého týdne. Teď bych vsadil spíš na Rafu," dodává Becker.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme