Tenisová legenda Becker: Mladí nemají správný přístup, problém je v hlavách

Bývalý německý tenista Boris Becker kritizoval generaci mladých hráčů za to, že nedokážou narušit dominanci „velké trojky“ třicátníků Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviće. Podle šestinásobného grandslamového šampiona je problém v hlavě, mladí podle něj nemají správný přístup.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Becker.

Bývalý německý tenista a šestinásobný grandslamový šampion Boris Becker | Foto: Neil Hall | Zdroj: Reuters

Federer (37 let), Nadal (33) a Djoković (32) ovládli posledních deset grandslamů. Naposledy v neděli španělský antukový specialista Nadal porazil ve finále Roland Garros pětadvacetiletého Rakušana Dominica Thiema.

Hodinky od Djokoviče i cena za US Open 1989. Trofeje bývalého tenisty Beckera půjdou do dražby

Číst článek

„Právě jsem četl statistiku, že žádný z aktivních hráčů mladších 28 let mimo velkou trojku, s výjimkou Thiema a Milose Raonice, nebyl v grandslamovém finále,“ řekl jednapadesátiletý Becker, jenž mimo jiné pracuje jako expert pro televizní stanici Eurosport.

Dalšími grandslamovými finalisty v posledních třech letech byli Juan Martín del Potro, Kevin Anderson, Marin Čilić a Stanislas Wawrinka – všichni třicátníci.

Boris Becker chtěl uniknout osobnímu bankrotu přes diplomatický pas, ten je ale prý falešný

Číst článek

„To není moc dobrá vizitka pro hráče pod 28 let. A neberu ty řeči, že ti ostatní jsou příliš dobří. Měli bychom se spíš zabývat kvalitou a přístupem hráčů mladších 28 let, protože tohle přece nedává smysl,“ poukázal na neschopnost mladé generace sesadit z trůnu dlouholeté dominátory bývalý hvězdný teenager, který vyhrál Wimbledon už v 17 letech.

„Mám velký respekt k Rogerovi, Rafovi a Novakovi, ale mladí hráči by se měli ukázat. Samozřejmě, jednou už budou (velká trojka) příliš staří, ale člověk chce vidět předání pochodně v době, kdy jsou na vrcholu. Chceme vidět, jak je Stefanos (Tsitsipas) a Dominic porážejí, když jsou stále ještě velmi dobří,“ jmenoval Becker dva zástupce mladé generace.

„Je to určitá mentalita, kterou ti mladí nemají a ty tři hvězdy ano. Není to o forhendech, o kondici. Je to o přístupu, o nastavení mysli, které rozhodují o vítězstvích a porážkách,“ dodal Becker.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme