Berdych byl se svou hrou ve Wimbledonu spokojen. Jedním z cílů je teď jednociferné číslo před jménem

Tenista Tomáš Berdych opouští Wimbledon jako poražený semifinalista. Švýcaru Rogeru Federerovi sice zařídil zatím nejtěžší zápas turnaje, porazit nejúspěšnějšího hráče profesionální éry i současnosti ale nedokázal. Cestou z wimbledonského turnaje ale Berdych mluvil o velkém povzbuzení do další fáze kariéry.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych za český daviscupový tým v baráži nenastoupí

Tomáš Berdych za český daviscupový tým v baráži nenastoupí | Zdroj: Reuters

Roger Federer na začátku turnaje přiznal nezvyklou a dříve nepoznanou nervozitu, ale bohužel pro českého tenistu, v zatím nejtěžším zápase na turnaji byl až ledově klidný. I díky tomu ustál kritické okamžiky a vyhrál všechny velké body.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych mluvil o povzbuzení do další fáze kariéry.

„Byly to tři vyrovnané sety, a když tam byla nějaká šance, tak buď dal eso, dobře zaservíroval, nebo se dobře dostal výměny, zahrál vítězný balon ze zadní nohy hodně za kurtem. To jsou pak míče, které v takovém zápase strašně moc rozhodnou,“ přiznal Tomáš Berdych, spokojený s výkonem, zklamaný z výsledku.

„Takhle jsem hrál celý turnaj, takže o to mě to těší víc. Jsem spokojený s tenisem, jak se to vyvíjelo. Tak nějak jsme si to představovali.“

Právě s tím, že udržel úroveň hry i v zápasech s těmi nejlepšími tenisty byl Tomáš Berdych hodně spokojený. Vždyť na výhru nad tenistou z elitní světové desítky čekal ve Wimbledonu od roku 2010, teď vyřadil hned dva zástupce TOP10.

Velké povzbuzení

„Daleko líp se mi na kurtu dařilo soustředit se od začátku do konce. Pak je to na celkovém výkonu vidět. Myslím, že se od toho potom odráží servis a tak dále,“ dodal.

I díky tomu dosáhl pod novým koučem Martinem Štěpánkem na semifinále, obhájil loňské semifinále a neztratil žádné body, z čehož měl Tomáš Berdych po nepovedeném půlroce trochu strach. A protože toho kvůli zdravotním potížím ve druhé polovině minulého roku moc neodehrál, teď by mohl ve světovém žebříčku jen připisovat. A mezi desítku nejlepších, ve které dlouho býval, se ještě vrátit.

„Cíl tam určitě je. Myslím, že tohle je velké povzbuzení do druhé půlky. Jeden z cílů je, aby se mi povedlo udělat před mým jménem jednociferné číslo. To by bylo asi nejideálnější ukončení sezony, ale pořád je toho ještě moc. Je tam ještě další grandslam, spousta velkých turnajů a já jsem loni nebyl skoro přítomen, takže o to je to větší povzbuzení. Těším se na to,“ prozradil nejlepší český tenista letošního Wimbledonu Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme