Berdych plánuje daviscupovou rozlučku se Štěpánkem. Veterán chce hrát, 'dokud ho neodnesou'

Tenista Tomáš Berdych se v New Yorku připravuje na zápas prvního kola US Open, ale také představil své plány do konce této sezony. Hlavní prioritou je Turnaj mistrů a kvůli tomu také nejlepší český singlista vynechá daviscupovou baráž v Nizozemsku. V závěrečné fázi kariéry už chce dávat přednost individuálním cílům, s týmovou soutěží a fanoušky by se ale ještě dvojnásobný daviscupový šampion rád v některém utkání rozloučil.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

„Kariéra nějakým stylem pokročila dál a člověk se na ní musí dívat jinak. Ale tohle mám  v hlavě, chtěl bych odehrát zápas doma, protože fanoušci nás celou dobu podporovali a připravili neskutečnou atmosféru. Zasloužili by si vidět nějaký poslední zápas,“ přeje si pro Radiožurnál Tomáš Berdych.

Místo ruchu Manhattanu klid u Central Parku. Možná New Yorku přicházím na chuť, přemýšlí Kvitová

Číst článek

Neříká, kdy to bude, ani proti jakému soupeři a v jaké fázi soutěže by chtěl rozlučku uspořádat. Co ale ví je to, koho by chtěl mít v týmu.

„Pokud by to vyšlo, tak aby byl i Radek v týmu. Nechci a nemůžu mluvit za něj, ale pro mě by to byl třeba poslední zápas,“ dodává.

Radek Štěpánek se teď dostává ze zdravotních potíží, už sice trénuje s raketou, ale vzal si až do konce roku čas na úplné doléčení, tak aby měl v té další sezóně stejnou startovní čáru jako ostatní konkurenti.

Štěpánkovo srdce "bije pro Davis Cup"

A pokud bude v dalších letech zdravý a ve formě, Tomáš Berdych nemusí mít strach, že by si s ním v rozlučkovém daviscupovém zápase nezahrál.

„Když si Berďa vybere ten zápas do té doby, bude to mít nějakou symboliku. Zažili jsme spolu něco, co s námi půjde celý život. Zanecháme toho po sobě dost a budu se snažit předat to dál. Přece si to nevezmeme s sebou,“ usmál se veterán.

„Dokud to půjde, tak budu hrát, moje srdce bije pro Davis Cup. Mám to jasně načrtnuté, dokud mě neodnesou, tak hraju. V jakékoli roli budu moct pomáhat, tak pomáhat budu,“ prozradil Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme