Berdych daviscupovému týmu v baráži nepomůže, chce bojovat o Turnaj mistrů

České tenisty čeká v září v Nizozemsku duel o udržení se v elitní skupině Davis Cupu. Obejít se však budou muset bez Tomáše Berdycha – česká jednička se hodlá ve zbytku sezony soustředit na možnost účasti na prestižním Turnaji mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Flushing Meadows/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych za český daviscupový tým v baráži nenastoupí

Tomáš Berdych za český daviscupový tým v baráži nenastoupí | Zdroj: Reuters

Daviscupovou baráž v Nizozemsku hrát Berdych nebude. Český reprezentant sice původně chtěl týmu pomoci vybojovat záchranu v elitní soutěži, vzhledem k antukovému povrchu, na kterém se bude v polovině září hrát, a nečekané šanci zahrát si ještě na Turnaji mistrů v Londýně, se ale rozhodl tentokrát upřednostnit osobní cíl. 

Berdych před posledním grandslamem: Mojí prioritou je Turnaj mistrů

Číst článek

„Vzhledem k tomu, jak se to letos sešlo a že bychom museli hrát na antuce, jsme se dohodli, že tenhle Davis Cup vynechám. Pro mě je nyní priorita porvat se o Turnaj mistrů. Každý rok je velký úspěch dostat se tam, a mně se ještě nepovedlo ho vyhrát nebo tam uhrát dobrý výsledek. A kolik těch let a šancí ještě budu mít? Hlavně podle toho jsem se rozhodoval,“ okomentoval český tenista své rozhodnutí.

V Davis Cupu se Berdych naposledy objevil v březnu 2016 v utkání proti Německu, na své další vystoupení za národní tým si tak počká minimálně do příštího roku.

jap, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme